Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Konstruktör till Special Mission / Regional Aircrafts

Linköping, Sweden
Closing date: 17 March 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Vår avdelning ansvarar för att ta fram konstruktionsunderlag för att genomföra modifikationer av våra nya Special Mission Aircrafts affärer, såväl som uppdateringar av befintliga produkter. I rollen som Design Engineer kommer du med idéer och förslag för att kunna lösa komplexa problem och är med i dialog tillsammans med våra kunder för att kunna förstå deras krav och önskemål.

Arbetet består av konstruktionsarbete från koncept - detaljkonstruktion - produktionsunderlag.

Allt detta kopplat till den dokumentation som behövs på vägen. Man kommer vara en knutpunkt för informationsinsamling, presentation och därefter framställning av designdata.

Med tanke på att vår designorganisation är relativt liten kommer du ha möjligheten att bredda dina arbetsuppgifter för att lösa gemensamma utmaningar inom gruppen eller sektionen.

Din profil

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper för denna roll. Som person har du förmågan och intresset för att skapa goda relationer. Du trivs i en roll där du får vara spindel i nätet och agera som en sammanhållande funktion gällande information och kompetens inom avdelningen. Vi ser även att du är noggrann och analytisk, för att kunna säkerställa att ditt och andras arbete efterföljer olika regelverk och krav.

För rollen ser vi att du uppfyller nedanstående krav:

  • Du är utbildad civil- eller högskoleingenjör inom förslagsvis mekanik eller el
  • Du besitter ett par års erfarenhet av arbete inom konstruktion, teknisk ledning, Harness Design och har stor vana att arbeta i projektform
  • Med fördel har du en mycket god systemvana, med kunskaper i CAD / CATIA / PDM-System
  • Du besitter mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av 

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här