Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Konstruktörsnära Configuration Manager

Location
Linköping, Sweden
Closing date
31 July 2022
Apply for this job!

Vi på Mekanikavdelningen förstärker vårt team med en Ändringsorder-administratör. Vi söker en person som vill arbeta i fronten av teknikutveckling med intresse för både mekanik och processer som rör området mekanik. Är du en person som tycker om och hanterar att verkligheten ständigt förändras? Har du drivkrafter av både hårda och mjuka värden som tillsammans skapar en förtroendegivande personlighet? Då kan det här vara något för dig!

Din roll

Som CM Admin kommer ditt huvudsakliga arbetsområde att vara inom processen ändringstjänst och du stöttar projekten med frågor kring ändringsbegäran, ändringsordrar och ändringsmöten. Stor del av arbetet sker i affärssystemet IFS och kringliggande miljöer. Du kommer att arbeta självständigt men ingår som en del av ett team kopplat till ändringstjänst med bland annat andra CM. Tjänsten innebär kontaktytor mot flertalet projekt både i Karlskoga och i Linköping.

Arbetet som CM Admin innebär främst att bevaka mailbox för ändringsordrar (CMs) och arbeta med ändringsordrar. Arbetet innebär att stötta konstruktörer och projekt i ändringshantering av tekniskt underlag.

Arbetet innebär även att du granskar tekniskt underlag, deltar vid granskningar och ibland agerar granskningsledare vid behov.

Din profil

Vi söker dig som har en teknisk universitetsexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i en liknande roll och har erfarenhet av rutiner och standarder avseende arbete med Configuration Management. Du har en mycket god analytisk förmåga och vana att arbeta utifrån en tydlig kravställning. Du har ett strukturerat arbetssätt och tycker om ordning och reda.

Du är noggrann och tycker att det är viktigt att processer efterlevs och du har förmågan att även utveckla processer och arbetssätt vid behov.

Du tycker om att interagera med människor och att driva uppgifter i mål och du har en förmåga att kunna arbeta under stress.

En stor fördel är om du har vana från servicenära yrken då vi servar en stor del av utvecklingsenheten för Dynamics. Tidvis sker arbetet under tidspress varför god känsla för prioriteringar och förmåga att fokusera är viktiga egenskaper. Vidare kräver arbetet att du är utåtriktad och drivande som person. Du är också prestigelös och har en god förmåga att ta egna initiativ samt är van att självständigt strukturera och driva ditt arbete. Du kan uttrycka dig väl både skriftligt och muntligt på både svenska och engelska. Du får också gärna ha erfarenhet att arbeta i större affärssystem.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Mekanikavdelningen har ca 140 medarbetare plus konsulter som arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Avdelningen är fördelad på två geografiskt skilda platser. En i Karlskoga och en i Linköping. Den aktuella tjänsten är placerad i Linköping.

Sektionen för mekanisk konstruktion i Linköping består av ca 20 medarbetare som bedriver utveckling av mekaniska system för Saab Dynamics missilsystem och undervattensprodukter. Karakteristiskt för sektionen är att medarbetarna arbetar med mekaniska delsystem, vilket innebär stor variation och ett helhetstänkande i arbetsuppgifterna. Arbetsgruppen präglas av prestigelöshet och ett gott samarbete för att tillsammans lösa våra uppgifter. Ett stort fokus riktas mot att säkerställa en god trivsel på avdelningen.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
 

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.