Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
sales-and-marketing.jpg

Kontraktsansvarig - Gripen E/F Brasilien

Linköping, Sweden
Closing date: 24 June 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Inom avdelning Program & Systems Management på affärsenhet Gripen behöver vi nu förstärka med rollen Kontraktsansvarig Gripen E/F till Brasilien och söker nu efter dig som vill vara med och leda arbetet avseende utveckling, leverans och drift av Gripen E/F. Du blir ansvarig för det som kallas för Brasilien Main Contract och är därmed sammanhållande och ansvarig för alla ingående kontraktsdelar. Du har personalansvar för ett kontraktsteam som är ansvariga för övriga kontraktsposer och i teamet ingår även kommersiellt och legalt stöd.


I rollen som Kontraktsansvarig kommer du att ansvara för att leda arbetet av Gripen E/F utveckling, leverans och även drift i Brasilien, från tidig definition av innehåll till leverans av ett uppgraderat Gripensystem. Arbetet innebär ett nära samarbete tillsammans med kunden i syfte att förstå kommande behov men även ett samarbete med den interna verksamheten avseende vad som är möjligt att tekniskt realisera.


Rollen som kontraktsansvarig ställer krav på en kombination av affärsmässighet, verksamhetsledningsförmåga och god teknisk förståelse av Gripensystemet.


Du har helhetsansvar för ekonomi, tidsplan, omfattning och leverans samt hantering av intressenter, förändringar och risker. Som kontraktsansvarig leder du ett kontraktsteam med olika specialistkompetenser för att hantera kontraktet och genomföra förhandling med kund. Kunden jobbar ibland när vi är lediga och det är något som du behöver vara beredd på. Vidare är det viktigt med kundfokus och en vilja att sätta sig in i kundens behov och förväntningar för att förstå hur Saab behöver agera.


Arbetet kommer kräva viss del resande i tjänsten, främst till Brasilien. Omfattningen är ca 40-50 resdagar per år.

Din profil

Som Kontraktsansvarig Gripen E/F till Brasilien kommer du att få jobba med spännande arbetsuppgifter där teknisk systemförståelse, samarbete och affärsmässig kompetens i kombination är en förutsättning för att lyckas.


Vi söker en erfaren ledare med starkt eget driv och engagemang. Du är social, kommunikativ och förstår vikten av ett gott samarbete. Vidare är du effektiv, strukturerad och har förmågan att se helheten samtidigt som du förstår detaljerna när det krävs. Du är en nätverkande person som har lätt för att skapa och behålla relationer och förtroenden över tid, både internt och externt.


Vidare ser vi gärna att:

  • Du har bred kunskap om Gripensystemet

  • Du har en god förståelse hur vi bedriver utveckling och produktion på Saab

  • Du har erfarenhet av att leda komplexa projekt i en dynamisk miljö

  • Du har en god ekonomisk förståelse och är affärsmässig

  • Du behöver trivas i en miljö med mycket osäkerheter

  • Du har ordning och reda då kunden är formell och drivs av lagkrav

  • Det är meriterande om du erfarenhet av kontraktsansvar

  • Du behöver kunna kommunicera på ett tydligt sätt på svenska och engelska i både tal och skrift.

  • Du behöver vara en god presentatör och bekväm med att presentera på engelska

  • Det är meriterande om du har erfarenhet från tyngre ledande befattningar


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.


Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.


Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.


Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Affärsenheten Program & Systems Management ansvaret för programledningen av verksamheten och har ansvaret för genomförandet av kontrakten mot våra kunder.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.