Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Kontrollant till Saab

Linköping, Sweden
Closing date: 25 June 2024

Vad du blir en del av

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Rollen som kontrollant för området Ytbehandling/målning inom vår Detaljtillverkning omfattar i huvudsak kontroller för Gripenproduktion, men även för militär- och civil prototyptillverkning. Verksamheten sysselsätter i dag ca 50 medarbetare och är uppdelat på följande fyra arbetsområden.

  • Ytbehandling
  • Målning
  • Blästring
  • Kontroll

Din framtida utmaning

I rollen som kontrollant kommer du att kontrollera processparametrar, utförande samt utseende på de artiklar som ytbehandlats och målats inom vår egen verksamhet. Arbetet som kontrollant innebär ett stort kvalitetsansvar och därför hanteras avdelningens kundanmärkningar av berörd kontrollant i nära samarbete med avdelningens verksamhetsstöd. Här paketeras även artiklar och förbereds med nödvändig information för leverans till eget förråd eller direkt till kund.

Denna del av verksamheten ger en omväxlande vardag som ställer höga krav på personlig flexibilitet.

Den du är idag

Vi söker dig som vill lära dig och utvecklas i denna roll. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har erfarenhet av administration och/eller kvalitetsarbete av någon form. Har du dessutom tidigare kontrollerfarenhet med arbete inom ytbehandling samt målning så ses detta som meriterande.

Vi ser även goda kunskaper inom affärssystemet IFS ERP samt ritningsläsning, både i pappersform och i 3D-format som en fördel.

Då du är ansvarig för kontroll av verksamhetens artiklar behöver du ha förmågan att se och stoppa eventuella felaktigheter och återmata dessa till berörd verksamhet. Som person är du därför noggrann och brinner för kvalitetsarbete. Du är en lagspelare som har lätt för att ta initiativ och som är flexibel i ditt sätt att arbeta. Du tycker om att komma med idéer och strävar efter ständig förbättring i ditt dagliga arbete.

Ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum gått ut. Så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!