Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Kontrollberedare

Karlskrona, Sweden
Closing date: 29 February 2024

Kontrollberedare

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din roll

I din roll som kontrollberedare arbetar du i såväl nybyggnads- som moderniseringsprojekt av ubåtar och ytfartyg. Du kommer att vara en vital del i samarbetet mellan konstruktion och produktion vid utvecklingen och integrationen av nya tekniska lösningar.

Dina arbetsuppgifter:

 • Kvalitetssäkra underlag och se till att en korrekt kontrolldokumentation utförs under produktionsfasen.

 • Arbeta med produktionskalkyler, byggmetodik och sammansättningsordning.

 • Du kommer genomföra konstruktionsanalyser och beredning av produktens tillverkningsunderlag.

 • Planera för ett effektivt produktionsgenomförande i anläggningens utrustningar och processer.

 • Ditt dagliga arbete har flera tvärfunktionella gränssnitt och vardagen innehåller ofta en dialog med beredare, produktionstekniker samt konstruktions- och produktionspersonal.

Din profil

Som person är du nyfiken, noggrann och relationsskapande. Det är viktigt för oss att du har en vilja att utveckla såväl dig själv som andra, att du har en god samarbetsförmåga och att du tar eget ansvar och egna initiativ. Vi söker dig med ett genuint intresse för teknik och som förstår vikten av att interagera och arbeta tvärfunktionellt för att hitta de bästa svaren på komplexa problem.

Följande ser vi som krav:

 • Erfarenhet inom beredning, elektriker, komposit, svets, OFP-arbete eller motsvarande högskoleutbildning

 • God kommunikationsförmåga på svenska och engelska, i tal och skrift

 • Vilja att ständigt förbättra och utveckla vår verksamhet

 • Stort tekniskt intresse och nyfiket förhållningssätt

Följande erfarenheter ser vi som meriterande:

 • Marin industri, process- eller verkstadsindustri inom något av områdena stål, bearbetning eller ytbehandling

 • Arbetat i storskaliga, komplexa utvecklingsprojekt och verksamheter

 • Arbetat med konstruktion och framtagning av produktionsunderlag

 • Varit med i framtagning av kontrollplaner eller arbetat i weldeye

 • God förmåga att läsa ritningar

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här