Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Kreativ och utåtriktad serviceingenjör

Location
Karlskrona, Sweden
Closing date
30 January 2022
Apply for this job!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vill du arbeta med produkter i världsklass? Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

Du kommer att arbeta i projektform och i nära samarbete med systemingenjörer, konstruktörer samt med produktions- och driftsättningspersonal på något av de varv som vi samarbetar med. För oss är det självklart att du delar med dig av dina kunskaper till dina kollegor och kunder. Du deltar i projekten från tidig konceptfas och offerering, hela vägen till leverans av färdigt fartyg.
Vissa moment kommer att utföras till sjöss, på ytan och under den.
Du kommer att arbeta med driftsättning, felsökning samt service och underhåll av våra system ombord på svenska och utländska örlogsfartyg. 


Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Den du är idag
 

Du har en utbildning med teknisk inriktning eller har motsvarande relevanta utbildning och har ett intresse för teknik i allmänhet. Du är kommunikativ, har lätt för att ta till dig nya saker och har lätt för att samarbeta både med kollegor, underleverantörer och kundens representanter. Mycket av arbetet sker på engelska varför goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift, är ett krav. 

Meriterande är kompetens och erfarenhet inom något eller några av följande områden;

  • Erfarenhet av mätteknik med oscilloskop och spectrumanalysator
  • Erfarenhet av radio/radarteknik
  • Erfarenhet av marina system
  • Erfarenhet av driftsättning och service av av marina system
  • Lödcertifikat/Kontaktpressningscertifikat
     

Du gillar att jobba i team och hitta effektiva lösningar samt är öppen för att prova olika teknikområden. Du är systematisk, noggrann och uthållig. Du är också en engagerad, utåtriktad och kreativ person som vill utvecklas både personligt och professionellt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 


Det förekommer resor i tjänsten som är placerad i Karlskrona.

Vad du blir del av
 

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. 

Verksamheten bedrivs i Sverige, USA, UK, Australien, Tyskland, Sydafrika, Förenade Arabemiraten, Danmark och Finland.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Läs mer om oss här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.