Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Kreativ systemutvecklare

Linköping, Sweden
Closing date: 5 June 2023

Vill du jobba med mjukvaruutveckling i ett stort system där mycket ny funktionalitet ska implementeras och kombineras med äldre funktionalitet. Där teamet jobbar i hela kedjan från kravhantering, systemarbete, implementation till att genomföra utbildning hos våra brukare. Tycker du att detta låter spännande? Tveka inte att söka hos oss!
 

Området Markstödsystem inom Aeronautics utvecklar stödsystem till bland annat Gripen. Mission Support System (MSS) är ett av dessa och är Gripens taktiska planerings- och utvärderingssystem. MSS består bland annat av en rad applikationer som körs på en kraftfull PC. I systemet kan piloten exempelvis hantera ordrar, skapa rutter, planera kommunikation, sensorer och få stöd att göra bränsleberäkningar. När planeringen är klar laddas uppdraget till flygplanet. När planet landar igen utvärderas det inspelade uppdraget, och man kan analysera data från planets sensorer och skapa rapporter. Att MSS fungerar bra är en förutsättning för ett lyckat flyguppdrag. Systemet är idag operativt hos kunder i flera olika länder.


Din roll

Vår verksamhet växer med flertalet nya beställningar så därför behöver vi förstärka våra vassa utvecklingsteam med fler medarbetare. Produkten vi jobbar med är ett avancerat system för planering och utvärdering av flyguppdrag, Mission Support System. Vilken roll du tar i teamet beror på din profil, tidigare erfarenheter och personliga önskemål. Det innebär att du kan arbeta längs hela utvecklingskedjan eller mer specialiserat, behoven varierar utifrån projekten och teamets övriga sammansättning. Oavsett roll så har du möjligheten att släppa loss din kreativitet och innovationsförmåga, att våga utmana och testa nya idéer. För att uppmuntra det så har vi regelbundet Learning & Innovation Days där du helt väljer vad du vill göra, så länge det tar dig och ditt team framåt!


Din profil

Som person är du positiv, utåtriktad, driven, resultatinriktad och en utpräglad lagspelare. Du är trygg i din profession, att presentera och förklara tekniska lösningar. Att hantera nya frågeställningar och miljöer ser du som en naturlig del av jobbet och du väljer enkla och effektiva lösningar. Du är öppen för att prova på nya teknikområden och vill utvecklas både personligt och professionell, det är din egen nyfikenhet och vilja som sätter gränserna!


Krav

  • Universitets-/högskoleutbildning, gärna med System- eller teknikinriktning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet.

Meriterande

  • Open source
  • Backend-, frontend eller fullstack
  • test och verifiering
  • C, C++, Qt på en  Linuxplattform


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.