Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Kreativ systemutvecklare med intresse av EW

Location
Linköping, Sweden
Contact
Closing date
20 November 2020 Apply for this job!

Vill du jobba med mjukvaruutveckling i framkant och samtidigt vara en del av ett internationellt industriprojekt med spjutspetsteknologi? Då är detta ett jobb för dig! 

Din framtida utmaning

Området Markstödsystem inom Aeronautics utvecklar stödsystem till bland annat Gripen. Mission Support System (MSS) är ett av dessa och är Gripens taktiska planerings- och utvärderingssystem. MSS består bland annat av en rad applikationer som körs på en kraftfull PC. I systemet kan piloten exempelvis hantera ordrar, skapa rutter, planera kommunikation, sensorer och få stöd att göra bränsleberäkningar. När planeringen är klar laddas uppdraget till flygplanet. När planet landar igen utvärderas det inspelade uppdraget, och man kan analysera data från planets sensorer och skapa rapporter. Att MSS fungerar bra är en förutsättning för ett lyckat flyguppdrag. Systemet är idag operativt hos kunder i flera olika länder.

I ditt jobb som utvecklare kommer du arbeta med hela utvecklingskedjan. Från koncept, design och programmering, till leverans av färdig produkt. Du kommer att ha gränssnitt mot interna och externa kunder och arbeta tillsammans med dem för att täcka deras behov. Utifrån dina kompetenser och önskemål samt projektets behov formas din roll i projektet.

 

Din profil

För att kunna fortsätta vara ett teknikföretag i framkant lägger vi stor vikt på personlig utveckling och vidareutbildning. För den som vill finns tydliga karriärvägar och goda möjligheter att utvecklas både teknisk och ledarskapsmässigt, som till exempel mot senior utvecklare, teknisk ledning, projektledning och chef

Du är en engagerad och social utvecklare som trivs med att jobba i team. Du är initiativrik, gillar att ha varierande arbetsuppgifter och att lära dig nya saker samt komma till avslut.

Vi värderar även erfarenhet och kunskap kring EW (Electronic Warfare) och egna fritidsprojekt inom mjukvaruutveckling. På Saab finns goda möjligheter till utmaningar och personlig utveckling både för den erfarne utvecklaren och den nyutexaminerade.

Lämplig utbildning är en högskoleutbildning inriktad mot systemutveckling/IT. Tidigare erfarenhet av C#/C++, Visual Studio/Eclipse och agila utvecklingmetodiker som Scrum är meriterande.

 

 

Vad du blir en del av

Avdelningen STS (Support and Training System) består i dag av ca 300 medarbetare och vår verksamhet finns i Linköping, Arboga och Brasilien. Vi har en bred verksamhet på våra orter och stor variation i de produkter och tjänster vi levererar.

 

Området GSS (Ground Support Systems) där bl aprodukterna MSS (Mission Support System) MGSS (Mission Grouns Support Systems), DMGS (Digital Map Generator System) and VMT (Virtuell Maintenance Training) består i dagsläget av ca 80 personer, nu söker vi förstärkning till MSS (Mission Support System) det teamet består i dagasläget av 14 personer.

  

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.