Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Kretskortmontör

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 10 October 2023

Vill du arbeta med innovativ teknik och vara en del av en arbetsplats som bidrar till att skapa en säkrare värld? Då har du kommit rätt! Vi söker nu en erfaren och skicklig kretskortsmontör till vår produktion i Järfälla!

Din Roll

Du kommer att ingå i ett aktivt team och spela en viktig roll i produktionen av högkvalitativa elektroniska produkter. Just nu befinner vi oss i ett läge där vår verksamhet förändras och utvecklas. Utöver den egna gruppens medlemmar interagerar man ofta med både utvecklingsingenjörer och produktionstekniker vilket gör att intresse, idéer och nytänkande är egenskaper som premieras.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Montera och löda komponenter på kretskort enligt specifikationer och ritningar.
 • Diagnostisera och åtgärda eventuella felaktigheter i monteringsprocessen.
 • Samarbeta med andra teammedlemmar, inklusive ingenjörer och produktionsledare, för att optimera produktionsflödet och kvaliteten.

Din profil

Vi söker dig med tidigare erfarenhet av arbete som Montör med ett genuint intresse för teknik och tillverkning. För att lyckas i rollen tror vi att du är noggrann som person och har en stor kvalitetsmedvetenhet. Du trivs i samarbetet med andra, men har även förmågan självständigt kunna driva arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt.

Vi söker dig som har:

 • Utbildning alt erfarenhet av arbete enl. IPC A-610 eller IPC A-620
 • Lödcertifikat (FSD 5115 eller motsvarande)
 • 5–10 års dokumenterad erfarenhet av yt- och/eller eftermontering
 • Kunskap i att läsa och förstå ritningar
 • Goda språkfärdigheter i svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av avancerade elektronik och mekanikkonstruktioner.
 • Erfarenhet att arbeta med administrativa planeringssystem (MPS)
 • Utbildning i ESD eller kännedom om dess påverkan och risker på elektronik.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.