Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Kundnära systemingenjör, ledningssystem

Location
Järfälla, Sweden
Closing date
9 August 2022
Apply for this job!

Våra system är avgörande för förmågan hos flygvapen och försvarsmakter över hela världen. Nu söker vi dig som vill bidra till detta i våra team genom att lösa tekniska utmaningar, lära och vara lärare. 

Din roll

Vår primära slutkund är det svenska Flygvapnet där vår utvecklingsorganisation har ett unikt förtroende. I nära samarbete med Försvarets materielverk och företrädare för Försvarsmakten och Flygvapnet utvecklar och vidmakthåller vi militära lednings- och informationssystem som är avgörande för Flygvapnets funktion i fred, kris och krig. Även arbete mot kunder i andra delar av världen kan bli aktuellt.

Du kommer att vara delaktig i studier och utveckling av nya system, vidmakthållande av befintliga system och stöd till driften i Flygvapnet. Rollen innebär att du kommer att jobba i team med specialister och projektledare där du kommer att behöva kommunicera och samarbeta för att ni tillsammans ska leverera.

Huvudsakliga arbetsområden

 • Definiera och kravställa nya system och funktioner i nära samarbete med kund
 • Analysera, utvärdera och rekommendera tekniska lösningar i nya och befintliga system
 • Kontinuerligt underhålla kravställningen på befintliga system
 • Presentera och motivera valda lösningar internt och för kunden
 • Dokumentera systemarkitektur och systemdesign

De flesta av våra system omfattas av rigorösa krav på informationssäkerhet och det kommer bli en naturlig del av ditt arbete att ta hänsyn till det.

Din profil

Du är en erfaren systemingenjör med vana att översätta och arbeta med kundkrav, analys, systemarkitektur och design av informationssystem. Du är mycket strukturerad och noggrann och har förmåga att kontinuerligt göra avvägningar i ditt arbetssätt för att kunna leverera i tid.

Du har hög integritet och dina goda kunskaper gör att du kan övertyga andra om styrkan i dina lösningar. Arbete i team, där du kan bidra med din kunskap och erfarenhet, motiverar dig. Du tar initiativ, är självständig och identifierar, formulerar och hanterar frågeställningar samt analyserar och utvärderar olika tekniska lösningar.

Flexibilitet är viktigt då vi ibland behöver hantera snabba förändringar. Du är bra på att bygga kontaktnät och tycker om att vara mentor åt juniora kollegor.

Krav för tjänsten:

 • Högskole- alt. civilingenjör eller motsvarande
 • Minst 5 års erfarenhet
 • Utmärkt förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande för tjänsten:

 • Erfarenhet från utveckling av militära informationssystem
 • Erfarenhet av system med höga  informationssäkerhetskrav
 • Erfarenhet från utveckling av komplexa system med realtidskrav.
 • Kunskap om nätverksprotokoll, routing och ip-stacken
 • Goda kunskaper om Windows och Linux
 • Erfarenhet av både HW- och SW-arkitektur

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.