Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Kvalitetsingenjör – Project Quality Manager

Karlskrona, Sweden
Closing date: 30 July 2023

Kvalitetsingenjör – Project Quality Manager
Saab Karlskrona


Saab söker dig som vill bli en del av vårt spännande och utmanande arbete att utveckla fartyg och ubåtar i världsklass både till svenska marinen och för exportmarknaden. Vi är i en omfattande tillväxt och just nu letar vi i vår ubåtsverksamhet efter kvalitetsingenjörer för att säkerställa att vi levererar enligt givna specifikationer och direktiv. Attraheras du av en arbetsplats där vi uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans, då har du kommit rätt!

Din roll

Kvalitetsingenjören är en viktig roll i projektet med ansvar för kvalitetsledning, kvalitetssäkring och uppföljning, huvudsakligen under projektets konstruktions- och produktionsfaser. Rollen är bred och kräver samverkan med i stort alla delar i verksamheten där du behöver vara beredd att löpande avdela stöd. I projekten har du en roll i att anpassa arbetssätt relaterat projektens behov och implementering av arbetssätt. För att lösa uppgiften måste du arbeta förebyggande, men den större delen av arbetet  ligger i att att följa upp att produkterna uppnår kontraktens krav. Du behöver vara lösningsorienterad då en stor del av arbetet handlar om att följa upp avvikelser och hinder när det inte gått enligt önskad plan. Det kräver tålamod, fokus och en god förmåga att bygga relationer. Du behöver vara nyfiken och lägga stort fokus på att förstå flöden och orsakssammanhang genom olika perspektiv.

Du kommer att ingå i projektteam där du hanterar både operativa frågor men även strategiska och långsiktiga utmaningar och rollen kräver ett tätt samarbete över gränsytorna i organisationen. Du bidrar också aktivt till att utveckla och förbättra vår kvalitetssäkring och vårt arbetssätt i allmänhet. I arbetet kan det även ingå att delta revisionsverksamheten.

Din profil

I rollen som kvalitetsingenjör (Project Quality Manager) kräver att du är driven, målorienterad och ansvarstagande. Du är noggrann med ett strukturerat arbetssätt och van att analysera krav och identifiera risker. Du har förmåga att se helheten såväl som att fördjupa dig i detaljer där det behövs.

För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av metoder för kvalitetssäkring, orsaksanalyser och brett kvalitetsarbete, gärna inom industri med marin anknytning. Du har god förståelse för kraven i ledningssystem för kvalitet. Eftersom vår dokumentation och kommunikation är tvåspråkig så är goda kunskaper i både svenska och engelsk ett krav. Resor till bl.a. partners, underleverantör och andra Saabkontor förekommer i tjänsten även om det huvudsakliga arbetet genomförs nära den reella produktionen i verksamheten. Du behöver ha B-körkort.

Tjänsten är placerad i Karlskrona och kräver i stor omfattning närvaro på plats.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och lotsbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Du är också välkommen att kontakta rekryterande chef: Victor Lundqvist, victor.lundqvist@saabgroup.com

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.