Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Kvalitetsingenjör industrialisering Saab Dynamics Karlskoga

Karlskoga, Sweden
Closing date: 16 October 2023

Är du den nya medlemmen i det växande Kvalitetsteamet, motiverad av att arbeta med utveckling av nya produkter och utrustningar samt förbättringsarbete i produktion? Letar du också efter en arbetsplats där du erbjuds stora möjligheter att utvecklas? Då är detta jobbet för dig!

Vi söker en Kvalitetsingenjör med inriktning mot industrialisering, till kvalitetsavdelningen i produktion, Björkborn, Karlskoga.

Din roll

Som Kvalitetsingenjör industrialisering deltar du i utvecklingsprojekt och kvalificering av nya produkter och utrustningar i produktion. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt där du ansvarar för att utveckla, bereda och definiera kvalitetsprocesser, kvalitetssäkring och kvalitetskontroller i produktion.

Du kommer även att driva och delta i förbättringsprojekt inom olika produktionsområden, vilket medför ett ansvar att bidra till en ständig förbättringskultur där kunden alltid är i centrum.

Exempel på det vi arbetar med:

 • Planera, delta och följa upp verifiering och kvalificering av produkter och utrustningar i produktion

 • Planera och utföra FMEA, kontrollplan och kapabilitetsanalys

 • Utreda rotorsak till avvikelser, definiera korrigerande åtgärd och uppföljning

 • Leda och koordinera kvalitets- och förbättringsarbete i produktion

 • Delta i kvalitetsrevision (produkt och process)

 • Leda och delta i olika mötesforum kring kvalitet.


Din profil

Som Kvalitetsingenjör industrialisering, ser vi en ansvarstagande problemlösare som trivs att jobba i team såväl som självständigt. För att lyckas i rollen bör du ha en god kommunikativ förmåga då rollen kräver att på ett övertygande sätt kunna förklara kvalitetsrisker för andra. Vi värdesätter en prestigelös personlighet som är öppen för förändring och utveckling.

För att lyckas i rollen bör du ha:

 • Civil-/högskoleingenjörsexamen eller motsvarande erfarenhet inom områden som kvalitet, mekanik eller kemi

 • Två års erfarenhet av arbete inom kvalitetsområdet

 • God kommunikativ förmåga i engelska och svenska, både i tal och skrift

 • B-körkort.

Det är meriterande om du har:

 • Kunskap om kvalitetssystem och kvalitetsstandarder

 • Kunskap/erfarenhet av arbete inom Lean, rotorsaksanalys och FMEA.

 • Kunskap/erfarenhet av metoder för godkännande av test/mätutrustning, som MSA Gage R&R

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.