Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Kvalitetsingenjör inom Flygutprovning

Linköping, Sweden
Closing date: 4 June 2023

Kvalitetsingenjör Flygprov

Brinner du för kvalitet och teknik? Har du erfarenhet av arbete med kvalité inom flygunderhåll eller produktion och söker nya utmaningar? Vi förstärker vårt team och nu söker vi driven medarbetare för att arbeta med kvalitetssäkring och kvalitetsstyrning.

Din roll

I rollen som kvalitetsingenjör på Flygprov arbetar du med kvalitetssäkring internt i verksamheten, men också gentemot närliggande verksamheter.

Rollen som kvalitetsingenjör innebär att stötta avdelningen med rotorsaksanalyser, hantering av avvikelser och ge förslag till åtgärder, samt uppföljning av genomförda åtgärder, kvalitetsingenjören stöttar med bl a instruktioner, metodbeskrivningar och utbildning.

Arbetet förutsätter kontakt med många delar av den interna verksamheten samt till viss del dialog med externa aktörer.

Din profil

Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning alternativt kvalitetsutbildning eller liknande kunskap och kompetens från arbetslivet. Det är meriterande om du har arbetat i liknande roll innan och har erfarenhet av kvalitetssystem och standarder.

Då rollen innefattar mycket kontakt med interna såväl som externa aktörer krävs en god kommunikationsförmåga, både på svenska och engelska. En förutsättning för att du ska trivas i rollen är att du är bekväm och uppskattar att arbeta både självständigt och i grupp, då både enskilt arbete och arbete i olika gruppkonstellationer förekommer. Vi söker dig som har en god analytisk förmåga, är lösningsorienterad och metodisk i ditt arbetssätt då dessa delar ingår i rollen.

Du är kommer också agera mottagande part för uppkomna avvikelser, interna såväl som externa, där du dels driver ärenden själv liksom flödar avvikelser vidare till andra avdelningar för åtgärd. Således utgör du en central sammanhållande länk mellan flera olika avdelningar och kompetenser.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Avdelningen Flight Test and Verification genomför provning inom de flesta teknikområden inom flygsystem och bedriver all flygande verksamhet av Gripensystemet. Till stabsfunktionen söker vi en kvalitetsingenjör och med fokus på kravställning, kravuppfyllnad och processförbättring. Stabsfunktionen, bestående av totalt 10 personer ansvarar bland annat för avdelningens kvalitetsarbete, hantering och utveckling av vårt gemensamma ledningssystem, samordning och hantering av såväl interna som externa revisioner samt verkar för kontinuerligt förbättringsarbete. Kvalitetsarbetet leds av avdelningens kvalitetschef.

Övrigt

Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet.

Vi tycker också att det är viktigt att våra anställda har rätt förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb. Därför satsar vi på våra kvalitetsingenjörer genom att bland annat investera i utbildningar så som; Internrevision, ISO 9001, ISO 9100, SE EMAR, och AQAP.

Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka.

Har du frågor om tjänsten är Du välkommen att kontakta:

Anette Salomonsson, Kvalitetschef, 010-2160118

Anders Erlandsson, Stabschef, 013-185282