Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Kvalitetsingenjör inriktning produktion

Huskvarna, Sweden
Closing date: 21 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi söker nu en kvalitetsingenjör till produktion på Training and Simulation som vill vara med och koordinera kvalitetssäkring i vår verksamhet. Här får du möjlighet att bidra till att ytterligare utveckla vår verksamhet i den starka tillväxt som vi befinner oss i.

I rollen som kvalitetsingenjör koordinerar, rekommenderar och planerar du kvalitetssäkrande aktiviteter som bör utföras i vårt dagliga arbete och i de projekt som du deltar i.

Du driver och ansvarar för förbättringsåtgärder för att kontinuerligt förbättra kvaliteten på våra produkter och vårt sätt att arbeta. Detta både genom att tillsammans med ett tvärfunktionellt team hitta lösningar på uppkomna problem samt att långsiktigt arbeta med kvalitets- och processförbättrande åtgärder. Här erbjuds möjligheten att forma rollen efter kompetens och intressen!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

  • Säkra produktkvalitet samt ansvara över kvalitetssäkrande aktiviteter och arbetssätt

  • Löpande följa upp kvalitetsläget och vid behov initiera kvalitetssäkrande åtgärder

  • Driva rotorsaksanalyser och korrigerande åtgärder

  • Bidra med att bredda avdelningens samlade kompetens

Du kommer att tillhöra ett nystartat team med ansvar för produktionstekniska frågor inklusive produktionskvalitet. Du rapporterar till Head of Production & Logistics men kommer även att ha en förankring hos kvalitetsavdelningen och samarbeta med inköpskvalitet.

Din profil

Vi värdesätter en prestigelös personlighet som är öppen för förändring och utveckling. Ditt arbetssätt genomsyras av att arbeta analytisk, lösningsfokuserat och att alltid tänka kvalitet i allt du gör. Du trivs att arbeta både i grupp som självständigt och gillar att vara spindeln i nätet med många kontaktytor. I denna roll är det också viktigt att du har god förmåga att självständigt ta ansvar över ditt arbete utifrån ett helhetsperspektiv samt att ditt arbetssätt genomsyras av ständig kvalitetsmedvetenhet.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, på både svenska och engelska, samt förmåga att presentera och kommunicera information, då rollen kräver att på ett övertygande sätt kunna förklara kvalitetsrisker för andra. Vi ser att du har ingenjörsbakgrund eller motsvarande kompetens med inriktning mot kvalitetsområdet.

Det är meriterande om du har följande erfarenheter:

  • ISO 9001 och/eller ISO 14001.

  • IPC-610 och IPC-620.

  • Lean Six Sigma - DMAIC

  • Statistisk Processtyrning (SPC)

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Affärsenheten Training & Simulation (T&S) är ledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi kombinerar olika tekniker som optronik, laserelektronik, bildhantering och mekanik för att konstruera användarvänliga system som har hög träningseffekt och levererar våra tjänsten till kunder runt om hela världen. Om du är nyfiken på våra produkter kan du kolla på den här videon