Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Kvalitetsingenjör med inriktning mot industrialisering

Linköping, Sweden
Closing date: 6 April 2023

Vill du vara med att bygga och säkra framtidens produktion?

Vi söker nu en kvalitetsingenjör som kan vara med och leda kvalitetssäkring i projekt.

Här får du möjlighet att bidra med bl.a kompetens där vi i team skall säkerställa producerbarhet.
För att minska störningar i efterkommande tillverkning och leverans så arbetar vi med med metoder för att få genomförande och producerbarhet. Du kommer arbeta aktivt med FMEA och MSA.

Du kommer att ingå i tvärfunktionella team där du och dina kollegor hanterar både operativa och kortsiktiga frågor men också strategiska, långsiktiga utmaningar där ingen dag är den andra lik.


Din roll

I rollen som kvalitetsingenjör är du med och leder kvalitetssäkring i tilldelade projekt. Du kommer arbeta nära Industrialiseringsledare för de projekt som avser realiseras över tid. Flera av våra produkter är enstyckstillverkning i lågtaktsflöden men med högra förväntningar på säkerhet och funktion i avtal och kontrakt med våra samarbetspartner och kunder.

För att lyckas i rollen bör du ha en god kommunikativ förmåga då rollen kräver att på ett övertygande sätt kunna förklara kvalitetsrisker för andra i projekt och inom produktion. Vi värdesätter en prestigelös personlighet som är öppen för förändring och utveckling.


Din profil

 • Vi söker dig som är nyutexad, har några års erfarenhet av liknande arbete
  eller har en längre erfarenhet och expertis inom industrialisering
 • Ansvarstagande analytisk problemlösare som trivs att arbeta i team såväl som självständigt
 • God förståelse runt ledningssystemskrav för kvalité och miljö som ISO-9001 och 14001
 • Produkt och processriskanalyser i form av FMEA metodik
 • Produkt och processverifieringsmetoder som t.e.x FAI, PPAP

Meriterande är:

 • Erfarenhet att arbeta med utveckling
 • Erfarenhet av metodiker från bilindustri som t.e.x APQP
 • Kunskap om kvalitetssystem och kvalitetsstandarder
 • Erfarenhet av att arbete med områden som Lean och grundorsaksanalys.
 • Erfarenhet av att leda människor.

Har du frågor eller funderingar om rollen, Tveka inte att höra av dig till oss.

Befattning kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser
för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Välkommen med din ansökan!

Vad du blir en del av

Dynamics

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.