Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Kvalitetsingenjör till Dynamics

Linköping, Sweden
Closing date: 25 February 2024

Brinner du för kvalité och har erfarenhet inom området samt vill vara med att bygga och säkra framtidens produktion och ny teknik? Vill du tillhöra en verksamhet var syfte är att skydda människor och samhälle? Varmt välkommen med din ansökan!

Din Roll

Vi söker nu en kvalitetsingenjör som vill vara med och koordinera kvalitetssäkring i projekt. Här får du möjlighet att bidra med bl.a kompetens inom kvalitetsstandarder och kommunicera ut krav och förväntan som ställs på oss som försvarsindustri. I rollen som kvalitetsingenjör koordinerar, rekommenderar och planerar du kvalitetssäkrande aktiviteter som skall utföras i tilldelade projekt. Du driver och ansvarar för förbättringsåtgärder för att kontinuerligt förbättra kvalitén på våra produkter och vårt sätt att arbeta. Detta både genom att tillsammans med ett tvärfunktionellt team hitta lösningar på uppkomna problem samt att långsiktigt arbeta med kvalitets och processförbättrande åtgärder. Här erbjuds möjligheten att forma rollen efter kompetens och intressen!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

  • Säkra produktkvalitet samt ansvara över kvalitetssäkrande aktiviteter och arbetssätt

  • Löpande följa upp kvalitetsläget och vid behov initiera kvalitetssäkrande åtgärder

  • Driva rotorsaksanalyser och korrigerande åtgärder

  • Deltaga i förberedelser och genomförande av granskningar och besluts forum

  • Bidra med att bredda avdelningens samlade kompetens

Din profil

Vi värdesätter en prestigelös personlighet som är öppen för förändring och utveckling. Ditt arbetssätt genomsyras av att arbeta analytisk, lösningsfokuserat och att alltid tänka kvalité i allt du gör. Du trivs att arbeta både i grupp som självständigt och gillar att vara spindeln i nätet med många kontaktytor. I denna roll är det också viktigt att du har god förmåga att självständigt ta ansvar över ditt arbete utifrån ett helhetsperspektiv samt att ditt arbetssätt genomsyras av ständig kvalitetsmedvetenhet.  

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, på både svenska och engelska, samt förmåga att presentera och kommunicera information, då rollen kräver att på ett övertygande sätt kunna förklara kvalitetsrisker för andra i projekt och inom produktion.

Vi ser att du har civilingenjörsbakgrund eller motsvarande kompetens med inriktning mot kvalitetsområdet.

Det är meriterande om du har följande erfarenheter:

  • ISO 9001, ISO 14001 och/eller EN9100

  • IPC-610, IPC-620 och IPC-640

  • Lean Six Sigma - DMAIC

  • FAI (First Article Inspection), enligt EN9102

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
 

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.