Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Kvalitetsingenjör till produktionskvalitet, Saab Dynamics

Karlskoga, Sweden
Closing date: 4 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Är du den nya medlemmen i det växande Kvalitetsteamet, motiverad av att arbeta med kvalitetsledning, förbättringsarbete och inspirera andra att göra detsamma? Letar du också efter en arbetsplats där du erbjuds stora möjligheter att utvecklas? Då är detta jobbet för dig!

Då verksamheten växer så söker vi nu en erfaren Kvalitetsingenjör till kvalitetsavdelningen i produktionen för slutmontering inom Ground Combat pmed placering i Björkborn, Karlskoga.

Din roll

Som Produktionskvalitetsingenjör deltar du i utvecklingsprojekt och kvalificering av nya produkter och utrustningar i produktion. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt där du ansvarar för att utveckla, bereda och definiera kvalitetsprocesser, kvalitetssäkring och kvalitetskontroller i produktion. Du kommer att driva och delta i förbättringsprojekt inom olika produktionsområden. I rollen stöttar och driver du kvalitetsfrågor i olika forum, vilket medför ett ansvar att bidra till en ständig förbättringskultur där kunden alltid är i centrum.

Exempel på det vi arbetar med:

 • Leda och koordinera kvalitets- och förbättringsarbete i produktion
 • Planera och utföra FMEA, kontrollplan och kapabilitetsanalys
 • Planera, delta och följa upp verifiering och kvalificering av utrustningar
 • Utreda rotorsak till avvikelser, definiera korrigerande åtgärd och uppföljning
 • Delta i kvalitetsrevision (produkt och process)

Resor utanför Europa kan förekomma.


Din profil

Som Produktionskvalitetsingenjör ser vi en ansvarstagande problemlösare som trivs att jobba i team såväl som självständigt. För att lyckas i rollen bör du ha en god kommunikativ förmåga då rollen kräver att på ett övertygande sätt kunna förklara kvalitetsrisker för andra. Vi värdesätter en prestigelös personlighet som är öppen för förändring och utveckling.

För att lyckas i rollen bör du ha:

 • Högskoleingenjörsexamen eller motsvarande erfarenhet inom områden som kvalitet, mekanik eller kemi
 • Kunskap om kvalitetssystem och kvalitetsstandarder
 • Erfarenhet av att arbeta med områden som Lean, rotorsaksanalys och FMEA.
 • Fem års dokumenterad arbetslivserfarenhet från liknande roller
 • God kommunikativ förmåga på engelska och svenska, i båda tal och skrift
 • B-körkort

Det är meriterande om du har följande erfarenheter:

 • ISO 9001, ISO 14001
 • Lean Six Sigma - DMAIC
 • Erfarenhet att arbeta med utveckling

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.