Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Kvalitetsingenjör till SAAB Malmslätt

Linköping, Sweden
Closing date: 5 October 2023

Vi söker nu en driven kvalitetsingenjör som vill vara med och leda kvalitetsarbetet inom vår produktion i Malmslätt. Välkommen med din ansökan!

Din roll

Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer vara att på en övergripande nivå leda och samordna kvalitetsarbetet inom produktionsplats Malmslätt. En stor del av fokuset kommer ligga på att arbeta förebyggande i kvalitetsfrågor men även att stödja produktionen inom kvalitetsområdet med hjälp av din spetskompetens inom ämnet.  

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

  • Driva orsaksanalysarbetet med hjälp av 8D samt redovisa orsaker till kvalitetsbristkostnader.
  • Genförande av FMEA samt etablering av styr/kontrollpaneler för produkt.
  • Granska och säkerställa att valideringar av processer och verifieringar av produkt genomförs enligt vårt verksamhetssystem GMS
  • Genomföra interna kvalitets- och miljörevisioner samt presentera produktionskvalitet vid interna granskningar.
  • Genomföra kapabilitetsanalyser
  • Utfärda produktgodkännanden

Din profil

Vi söker en person med mycket goda ledaregenskaper som brinner för att jobba med kvalitetsfrågor och ständiga förbättringar. Du är flexibel och öppen för förändringar i arbetet. Vi ser även att du har en god analytisk förmåga, är bra på att kommunicera och har lätt att samarbeta med andra människor.

För denna roll ser vi att du har en teoretisk utbildning inom kvalitetsutveckling på högre nivå och/eller praktisk arbetslivserfarenhet och förståelse av att arbeta proaktivt med FMEA metodik och kapabilitetsanalys.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift samt körkort krävs för tjänsten. Resor inom och utanför Sverige kan förekomma.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.