Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Kvalitetsingenjör till sektionen sektionen Back Office Supplier and Partner

Location
Linköping, Sweden
Closing date
26 June 2022
Apply for this job!

Gillar du att vara med och bygga upp arbetssätt där struktur och processer ligger i fokus? Vi söker en kvalitetsingenjör som kan bidra till det operativa teamet inom sektionen Back Office Supplier and Partner.

Din framtida utmaning

Sektionen hanterar avvikelser hos våra leverantörer men verkar även som support mot våra Partners (SAM, GFTC och Embraer) där en stor utmaning för oss i närtid är att skapa arbetssätt/rutiner och regelverk mot det back Office arbete som vi ska göra mot Embraer.

En del av rollen innebär att arbeta koordinerande med avvikelsehantering gällande artiklar för flygande farkoster. Detta innebär att du bland annat kontrollerar anmärkningar, hanterar leverantörsavvikelser och säkerställer progress på ärenden. Som kvalitetsingenjör agerar du problemlösande och har flera kontaktytor inom Saab vilka bland annat innefattar produktionsenheterna, Supply Chain Management och design. Du tillhör en mindre grupp kollegor där samarbete är nyckeln till framgång.

Resor inom tjänsten kan förekomma.

Den du är idag

Rollen kräver att du är noggrann och gillar att bidra till effektivisering och förbättring av verksamheten. Du trivs att arbeta i team och hjälper gärna dina kollegor på ett prestigelöst sätt. För att trivas i rollen är du en kommunikativ person som vågar ställa krav på din omgivning men även att du trivs att arbeta i en processtyrd organisation där regelverken är en mycket viktig del av arbetet.
 

Önskvärt att du har teoretisk utbildning inom kvalitetsutveckling samt praktisk arbetslivserfarenhet och förståelse av att arbeta proaktivt.  Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift krävs för rollen.

Övriga önskvärda kvalifikationer:

  • Kvalitetskunskap om exempelvis kvalitetssystem, kvalitetsstyrning och/eller kvalitetssäkring
  • Kunskaper inom ERP

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.