Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Kvalitetsingenjörer till Saab Aeronautics

Nyköping, Sweden
Closing date: 6 October 2023

Vill du arbeta med kvalitetsfrågor i en spännande och bred verksamhet med många kontaktytor?  Vi förstärker vårt team och söker dig som vill arbeta med kvalitetsstyrning, revisioner och problemlösning inom kvalitetsområdet.

Din roll

Aviation Services är en affärsenhet inom affärsområdet Aeronautics. Vi arbetar i huvudsak med supportlösningar inom civil och militär luftfart. I rollen som kvalitetsingenjör blir du en del av affärsenheten Aviation Services kvalitetsstab. Kvalitetsstaben tillhandahåller kvalitetsroller både inom våra luftfartstillstånd och våra övergripande kvalitetsledningssystem. Kvalitetsstaben behöver växa och har behov av resurser och kompetens inom såväl luftfartstillstånden som de övergripande kvalitetsledningssystemen. Då vi har resursbehov inom flera områden kan rollerna anpassas utifrån sökandens kompetenser, erfarenheter och intressen.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Utveckling, förbättring och vidmakthållande av kvalitetsledningssystemet
 • Driva kvalitets- och förbättringsarbete
 • Utredningar och uppföljningar inom kvalitetsområdet
 • Stödja verksamheten i olika typer av kvalitetsfrågor
 • Utveckling och genomföra utbildningar inom kvalitetsområdet
 • Medverka vid uppdatering av styrande dokument
 • Internrevisioner inom kvalitetsledningssystem ISO 9001, EN9100, EN9110
 • Internrevisioner inom luftfartstillstånden, EASA, SE-EMAR, TSFS

I din roll kommer du ha kontakter med många olika funktioner inom Saab och samarbeta med både andra staber och den operativa verksamheten.

Din Profil

Eftersom vi har resursbehov inom flera områden söker vi dig som har någon av nedanstående bakgrunder.

Vi söker dig som har en bred kvalitetskunskap från antingen relevant akademisk utbildning eller från mångårig arbetslivserfarenhet. Du har goda kunskaper inom kvalitetssystem, kvalitetsledning, och förbättringsarbete.

Vi söker även dig som har flygteknisk ingenjörsutbildning eller flygteknikerutbildning, alternativt flerårig erfarenhet från relevant befattning inom luftfartsområdet. Kunskap om civila och militära luftfartsregler EASA, TSFS och SE-EMAR och ett intresse för att utvecklas och tillämpa dessa kunskaper som kvalitetsingenjör.

Som person är du prestigelös, bra på att kommunicera och har lätt att samarbeta med andra människor. Du är drivande, har ett självgående arbetssätt och en stor vilja att hitta lösningar. Du brinner för att jobba med kvalitetsfrågor och ständiga förbättringar, samt har en förståelse för att arbeta proaktivt. Du har även en god analytisk förmåga, är noggrann, nyfiken och drivs av viljan att förbättra verksamheten.


Då du i denna roll kommer hantera mycket dokumentation behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande kvalifikationer:

 • Goda kunskaper och erfarenhet av kvalitetsledningssystem, gärna inom ISO 9001, EN9100, EN9110
 • Kunskap om revisionsteknik och erfarenhet från kvalitetsrevisioner
 • Erfarenhet av Systematisk Problemlösning/Grundorsaksanalys
 • Vana av att leda förbättringsarbete inom kvalitetsområdet
 • Goda kunskaper i Office-paketet
 • Kunskap om civila och militära luftfartsregler EASA, TSFS och SE-EMAR


Tjänsteresor förekommer så körkort med behörighet B är ett krav.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Aviation Services, en affärsenhet inom affärsområdet Aeronautics. Vi arbetar inom område flyg och har en bred och djup supportverksamhet på många orter inom Sverige, men har även en omfattande internationell verksamhet. Vi arbetar med både flygplan och helikoptrar i form av helhetslösningar (turn-key) så väl som fristående lösningar till försvarsmakter, civila myndigheter, operatörer och OEM-leverantörer (Original Equipment Manufacturer). Inom Aviation Services funktion Stab Kvalitet arbetar vi med att vidmakthålla och utveckla affärsenhetens verksamhetsledningssystem. Inom våra myndighetstillstånd förser vi verksamheten med rollerna Quality Manager/Compliance Monitoring Manager samt ger övrigt kvalitetsstöd till våra verksamheter.

Vi välkomnar dig till ett arbete med spännande utmaningar och stora möjligheter till utveckling i ett prestigelöst, kompetent, engagerat och lösningsorienterat team. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Placeringsort: Nyköping eller Linköping

Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Skicka in din ansökan redan idag - vi ser fram emot den!

Vid frågor om tjänsten, kontakta rekryterande chef Ingela Mellword: ingela.mellword@saabgroup.com. Välkommen in med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.