Skip to content Go to main navigation Go to language selector
manufacturing.jpg

Kvalitetsinspektör Mottagningskontroll

Linköping, Sweden
Closing date: 18 December 2022

Din roll

Vi söker nu en kvalitetsinspektör till vår ankomstkontroll till produktion i Tannefors/Linköping. Produktionskvalité är en stödfunktion och består idag av 20 personer. utlokaliserade på 4 platser i länet. Inom funktionen finns 4 olika roller, kvalitetsingenjör, kvalitetstekniker, kvalitetsinspektör och mättekniker för kontroll av ankommande material.

Som kvalitetsinspektör i vår ankomstkontroll ansvarar du för att stödja tillverkningsprocessen genom med kollegor säkerställa ankommande materials riktighet mot ställda krav i inköpsorder. Arbete utförs bl.a genom att granska och inspektera leverantörs dokumentation, vid behov hantera enklare mätutrustning. I din funktion kommer du arbeta nära operativa inköpare och funktioner för säkring av leverantörsstyrning, du kommer också ha daglig kontakt med supply chain planerare som är både behovsställare och ägare av produktionsmaterial efter godkänd inspektion och lagerläggning.

Din profil

För att komma till din rätt i den här tjänsten har du tidigare erfarenhet från att arbeta med dokumentgranskning, inspektion och kan hantera mätutrustning/ar. En förutsättning är också att du är en lagspelare, är van att jobba i team och projekt samt är flexibel och öppen för förändringar i arbetet. 

Kunskaper som krävs för tjänsten:

Goda kunskaper i att tala, läsa och skriva på svenska och engelska.

Ritningsläsning.

Mätteknisk erfarenhet.

Meriterande krav:

Erfarenheter från kontroll av diverse komponenter, kretskort, kablage

Erfarenheter från process/leverantörssäkring.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Dynamics

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.