Skip to content Go to main navigation Go to language selector
manufacturing.jpg

Kvalitetskoordinator inom produktion

Linköping, Sweden
Closing date: 31 December 2022

Din roll

Produktionskvalité är en stödfunktion och består idag av 20 personer. utlokaliserade på 4 platser i länet. Inom funktionen finns 4 olika roller, kvalitetsingenjör, kvalitetstekniker, kvalitetsinspektör och mättekniker för kontroll av ankommande material.

Som kvalitetskoordinator i denna rekrytering ansvarar du bl.a för att ta fram leveransdokument för mindre projekt och upprätta produktions CoC till kontraktskvalite för kommande leverans. Typiska uppdrag kan vara eftermarknadsärenden, reservdelsleveranser/material inom våra BU Missiles och Underwater.

I rollen koordinerar du även mottagande av egenutvecklade och tillverkade prov och testutrustningar som skall användas i egen produktion eller levereras till underleverantör eller partner inom försvarsindustrin som har syfte att godkänna produkter vid leverans. Överlämning av utrustningar skall ske dokumenterat enligt intern process och tillhörande dokument och enligt lag och krav på CE.

Du kommer också arbeta nära ansvarig kvalitetsingenjör, produktionsteknisk processägare- supply chain planerare och ansvariga projekt och produktionsledare. Du ansvarar för att stödja operatörer att göra rätt, ta fram delar av underlag för produkt och processverifiering (FAI).
Hjälpa till och med operatör bedöma avvikelser, säkerställa resultat av omarbete. Du skyddar kunden genom att spärra felaktigt material och vid behov genomföra omkontroll av material.

Din profil

Du har tidigare erfarenhet från industriell tillverkning och förståelse för ordning och reda. Till stöd finns system för tillverkning och spårbarhet samt system för avvikelsehantering. En förutsättning är att du är en lagspelare och van att jobba i team och projekt.

Kunskaper som krävs för tjänsten

  • Goda kunskaper i att tala, läsa och skriva på svenska och engelska.
  • Erfarenheter av tidigare kvalitetsarbete inom tillverkningsindustri.
  • Erfarenheter från tillverkning av prov/testutrustningar.

Meriterande krav

  • Erfarenhet av berörda direktiv för CE, (LVD, EMC, Maskin etc.etc).
  • Arbete inom montering och el-installation.
  • Arbete inom miljöprovning och test.
     

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Dynamics

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.