Skip to content Go to main navigation Go to language selector
quality-management.jpg

Kvalitetsledare med fokus på hårdvara

Järfälla, Sweden
Closing date: 28 August 2022

Vi söker en kvalitestsledare med fokus på hårdvara för att stötta våra utvecklingsprojekt inom Gripen på Aeronautics i Järfälla

Din roll

Du kommer att verka som kvalitetsledare för utveckling, produktion och underhåll av komplexa system och andra produkter för flygplan och dess marksystem. Du får möjlighet att påverka hela kedjan från offert till leverans, och från leverantörer till kunder. Du kommer vara den som ansvarar för att kundens kvalitetskrav implementeras i våra produkter samtidigt som vi följer våra kvalitetssystem. Hjälpa medarbetarna att göra sitt arbete på rätt sätt så att vi upprätthåller den höga kvalitet som krävs i vår bransch och förväntas av våra kunder. Vi säkerställer detta genom design Reviews and Configuration Audits. Om vi brister på något sätt i vårt arbete ska du redovisa detta muntligen och skriftligen i dina kvalitetsrapporter och hjälpa till att korrigera eventuella brister.

Du kommer främst arbeta inom HW där du bland annat deltar aktivt i utvecklings- och förvaltningsprojekten, delta vid FAI:er samt skriver på CoC när vi levererar ut reparenter.

Du kan komma att redovisa vårt arbetssätt och våra resultat inför våra kunder. Och du kan hjälpa till att bedöma våra leverantörer och kräva bättring av dessa. I samband med detta kan det förekomma en del resor inom och utom landet.

Parallellt med detta kommer du att medverka vid internrevisioner för att hitta förbättringsmöjlighet och eventuella brister, samt delta vid externa revisioner av oss.

Din profil

Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för kvalitetsfrågor och vill anta utmaningen att vara delaktig i att vi lyckas utveckla framgångsrika system med god leveransprecision. Du har en teknisk bakgrund med minst högskoleingenjörsexamen som grund, alternativt minst 5 års erfarenhet inom området.

Vi tror att du idag arbetar med kvalitetsfrågor på ett medelstort företag. Alternativt jobbar du praktiskt med utveckling, tillverkning eller underhåll av elektronik. Det är meriterande att du har utbildning inom tillämpbara standarder som t.ex. EN9100, ISO 9001, EN14001 och RTCA DO-254,178c m.m.

För att lyckas och bli framgångsrik i rollen bör du ha en god kommunikativ förmåga, ett stort intresse för kvalitetsarbete samt ett sinne för ordning och reda. Du ska ha ett intresse för att hjälpa andra göra rätt, och påpeka om regelverket inte följs. Detta kan innebära att stå upp mot kunder och leverantörer även när det blåser och att ha integritet nog att säga från internt om det skulle behövas.

Hos oss tillämpar vi flextid och sätter stor vikt vid möjligheten att kombinera arbete med privatliv. Våra anställda har tillgång till ett omfattande förmånspaket som bl.a. innehåller friskvård och aktiesparande och vi ser din framtida utveckling som ett viktigt fokusområde.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.       

           

Är du redo för nästa steg i karriären och vill jobba med oss? Då ser vi fram mot din ansökan.

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab som är världsledande inom utveckling och tillverkning av innovativa flygsystem. Här bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygsystem. Men också framtidsstudier som förberedelse för kommande bemannade och obemannade flygsystem liksom vidareutveckling av befintliga produkter.

Du kommer att tillhöra sektionen Displays & Equipment, en sektion med huvudsakligt fokus på hårdvara (både apparater som ska in i flygplan samt testutrustningar för desamma). Sektionen tillhör området Video and Display Systems som utvecklar system, apparater och funktioner som är relaterade till presentation, bearbetning, distribution och lagring av data och video. I Gripen C/D är vi ansvariga för bland annat presentationssystemet EP-17 och i Gripen E/F för Video Processing Unit samt video- och kartapplikationer.

Video and Display Systems är idag ett 70-tal medarbetare placerade i Järfälla. Vi har kompetens inom systemarbete, elektronik, PLD och programvara, displayteknik, grafikprogrammering, video- och bildbehandling, Ethernet kommunikation och machine learning.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen in med din ansökan redan idag!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Läs mer om oss här