Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Kvalitetsledare till utvecklingsavdelningen Saab Dynamics

Location
Linköping, Sweden
Closing date
1 June 2022
Apply for this job!

Vill du axla en viktig roll i våra utvecklingsteam och hjälpa oss att framgångsrikt utveckla våra framtida produkter? Ansök i så fall till tjänsten Kvalitetsledare inom utvecklingsavdelningen.


Din roll

Du kommer primärt att ha rollen som Project Quality Manager (PQM)och i denna roll stötta projekten med kvalitetsrelaterade aktiviteter för att säkerställa att vi når rätt kvalitet på genomförandet av våra utvecklingsprojekt och därmed säkerställer god leveransprecision i våra åtaganden.
 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Stötta utvecklingsprojekten med planering och genomförande av kvalitetsrelaterade aktiviteter
  • Planera och genomföra revisioner med avseende på kvaliteten i utvecklingsprocesserna
  • Planera och genomföra revisioner med avseende på processuppfyllnad och efterlevnad av befintliga planer
  • Under systemutvecklingsfasen säkerställa kvaliteten på genomförandet av tekniska granskningar
  • Leda kvalitetsrelaterade utredningar och ansvara för leassons learned med fokus på utvecklingsuppdragen


Du kommer också att vara delaktig i arbetet med kontinuerliga förbättringar gällande utvecklingsprocesserna i vårt verksamhetssystem.


Din Profil

För att kunna anta denna utmaning måste du ha en teknisk bakgrund med minst högskoleingejörsexamen som grund och flera års erfarenhet från utveckling av komplexa system. Erfarenhet från tidigare arbete inom kvalitet och verksamhets-/kvalitetssystem avseende systemutveckling är starkt önskvärd.

Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för kvalitetsfrågor och vill anta utmaningen att vara delaktig i att vi lyckas utveckla framgångsrika system med god leveransprecision. Du tycker om ordning och reda och är strukturerad, noggrann och trivs med att jobba såväl enskilt som i team.

Du har god förmåga att kommunicera både på svenska och engelska i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Du kommer att tillhöra projektkontoret (PMO) inom Dynamics utvecklingsenhet. Avdelningen ansvarar bland annat för projektledning, projektsupport, konfigurationsledning och utvecklingskvalitet. Dynamics utvecklingsenhet leder utvecklingen av teknik, kvalitet, processer, metoder och verktyg för alla Dynamics understöds, - missil- och undervattensprodukter.

Utvecklingsenheten består av ca 700 medarbetare varav 500 egen personal uppdelade på två orter, Karlskoga och Linköping.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Välkommen med din ansökan!

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.