Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Kvalitetsledare till utvecklingsavdelningen Saab Dynamics

Linköping, Sweden
Closing date: 30 September 2023

Vill du axla en viktig roll i våra utvecklingsteam och hjälpa oss att framgångsrikt utveckla våra framtida produkter? Ansök i så fall tjänsten som Project Quality Manager inom utvecklingsavdelningen.

Din roll

Du kommer primärt att ha rollen som Project Quality Manager (PQM) och inom denna roll stötta projekten med kvalitetsrelaterade aktiviteter för att säkerställa att vi når rätt kvalité på genomförande av våra utvecklingsprojekt och därmed säkerställa en god leveransprecision i våra åtaganden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Stötta utvecklingsprojekten med planering och genomförande av kvalitetsrelaterade aktiviteter.

  • Under systemutvecklingsfasen säkerställa kvaliteten på genomförande av tekniska granskningar.

  • Leda kvalitetsrelaterade utredningar och ansvara för "lessons learned" med fokus på utvecklingsuppdragen

  • Planera och genomföra revisioner med avseende på kvaliteten i utvecklingsfasen eller mer specifika problemområden.

  • Vara delaktig i arbetet med kontinuerliga förbättringar gällande utvecklings processerna i verksamhetssystem.

Din profil

För att kunna anta denna utmaning måste du ha en teknisk bakgrund med minst högskoleingenjörsexamen som grund och några års erfarenhet av komplexa system. Erfarenhet från tidigare arbete inom kvalitét och verksamhets/kvalitetssystem avseende systemutveckling är starkt meriterande.

Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för kvalitetsfrågor och vill vara delaktig i vårt kvalitetsarbete. Du tycker om ordning och reda och är strukturerad och noggrann. Du trivs med att jobba såväl enskilt som i team och har en god kommunikationsförmåga både på svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Du kommer att tillhöra avdelning Development Support inom Dynamics utvecklingsenhet. Avdelningen ansvarar bland annat för utvecklingskvalitet, konfigurationsledning och projektsupport. Dynamics utvecklingsenhet leder utveckling av teknik, kvalitet, processer, metoder och verktyg för alla Dynamics understöds,-missil- och undervattensprodukter. Utvecklingen består av ca 700 medarbetare varav 500 egen personal uppdelade på två orter, Karlskoga och Linköping.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.