Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Kvalitetstekniker i stödteam, Installation & Leverans

Linköping, Sweden
Closing date: 6 June 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Rollen som kvalitetstekniker innebär att du tillsammans med andra i ditt team arbetar i nära anslutning till Saabs produktion. Arbetsuppgifterna är varierande och du kommer arbeta med att allt från akuta avbrott i produktion till förbättringsarbete. Arbetet innehåller mycket problemlösning, utredning och grundorsaksanalys.

Du kommer även ingå i ledningslag tillsammans med produktionsledare, produktionsteknik och produktionsstyrare inom det verkstadsavsnitt där du verkar . I ledningslaget arbetar vi tillsammans och hjälps åt med varandras ansvarsområden för att uppnå målen för verksamheten.

Du kommer att tillhöra Kvalitet & produktionsteknisk utveckling inom Saab Aeronautics produktion. Sektionen stödjer Aeronautics produktion med kvalitet- och produktionstekniska frågeställningar, problemlösning och effektiviseringar inom områdena elverkstad, mek & protyp, slutmontering och hangar. Inom sektionen är vi omkring 20 kvalitetstekniker och produktionstekniker med blandade erfarenheter som sätter kunden i centrum och drivs av att lösa problem och arbeta med ständiga förbättringar.

Den du är idag

Arbetet som kvalitetstekniker innebär ett omfattande samarbete med olika avdelningar och affärsenheter inom företaget men även externa företag. Du bör därför vara utåtriktad, målfokuserad och vara van att ta egna initiativ.

Inom stödteamet arbetar vi för att uppnå en störningsfri verksamhet. Detta innebär att du ska trivas med att arbeta i team och att du drivs av att nå gemensamma mål. Vi ser gärna att du är analytisk och kreativ och därmed kan hitta nya lösningar på de problem som uppstår i produktionen.

För att lyckas i rollen tror vi att du som söker har:

  • Gymnasiekompetens eller högre avslutad utbildning inom teknikområdet alternativt motsvarande kompetens erhållen på annat sätt
  • Kvalitetskunskap om exempelvis kvalitetssystem, kvalitetsstyrning och/eller kvalitetssäkring
  • Erfarenhet av informationssökning i olika datorsystem
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska

Har du dessutom praktisk erfarenhet av att exempelvis arbeta inom flygindustrin, har kunnande om produktionsprocesser, har yrkeserfarenhet av kvalitetsteknik eller kvalitetssäkring och/eller erfarenhet av systematisk problemlösning/grundorsaksanalys är det fördelaktigt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.