Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Kvalitetstekniker i stödteam, Installation & Leverans

Linköping, Sweden
Closing date: 14 June 2023

Vill du vara en del av laget som stöttar och löser problem som uppkommer under byggnationen av Gripen?

Din roll

Rollen som kvalitetstekniker innebär att du tillsammans med andra i ditt team arbetar i nära anslutning till Saabs produktion. Arbetsuppgifterna är varierande och du kommer arbeta med att allt från akuta avbrott i produktion till förbättringsarbete. Arbetet innehåller mycket problemlösning, utredning och grundorsaksanalys.

Du kommer även ingå i ledningslaget inom det verkstadsavsnitt där du verkar tillsammans med produktionsledare, produktionsteknik och produktionsstyrare. I ledningslaget arbetar vi tillsammans och hjälps åt med varandras ansvarsområden för att uppnå målen för verksamheten.

Den du är idag

Inom stödteamet arbetar vi för att uppnå en störningsfri verksamhet. Detta innebär att du ska trivas med att arbete i team och att du drivs av att nå gemensamma mål. Vi ser gärna att du är analytisk och kreativ och därmed kan hitta nya lösningar på de problem som uppstår i produktionen.

Arbetet som kvalitetstekniker innebär ett omfattande samarbete med olika avdelningar och affärsenheter inom företaget men även externa företag. Du bör därför vara utåtriktad, målfokuserad och vara van att ta egna initiativ.

För att lyckas i rollen tror vi att du som söker har:

  • Gymnasiekompetens eller högre avslutad utbildning inom teknikområdet alternativt motsvarande kompetens erhållen på annat sätt
  • Kvalitetskunskap om exempelvis kvalitetssystem, kvalitetsstyrning och/eller kvalitetssäkring
  • Erfarenhet av informationssökning i olika datorsystem
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska

Har du dessutom praktisk erfarenhet av att exempelvis arbeta inom flygindustrin, har kunnande om produktionsprocesser, har yrkeserfarenhet av kvalitetsteknik eller kvalitetssäkring och/eller erfarenhet av systematisk problemlösning/grundorsaksanalys ser vi det som fördelaktigt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderandemedarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kommer att tillhöra Kvalitet & produktionsteknisk utveckling inom Saab Aeronautics produktion. Sektionen stödjer Aeronautics produktion med kvalitet- och produktionstekniska frågeställningar, problemlösning och effektiviseringar inom området Installation och Leverans. Inom sektionen är vi omkring 20 kvalitetstekniker och produktionstekniker med blandade erfarenheter som sätter kunden i centrum och drivs av att lösa problem och arbeta med ständiga förbättringar.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.