Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Kvalitetstekniker inom mottagningskontroll

Göteborg, Sweden
Closing date: 28 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Rollen som kvalitetstekniker innebär varierande arbetsuppgifter. Du kommer arbeta med problemlösning, koordinering och drivandet av ärenden/utredningar, förbättringar samt avvikelser mot leverantörer. Tillsammans med teamet i Quality Inspection hanterar ni inkommande material inom mekanik, elektronik och kablage. Du arbetar också nära konstruktion och strategiskt samt operativt inköp. Vi söker därför dig som har en passion för att göra förbättringar och som kan göra det i samarbete med kvalitets-, inköps-, design- och produktionsfunktioner inom organisationen.

I dina arbetsuppgifter ingår bla följande:

 • Hantera leverantörsavvikelser med stort fokus på förbättringar

 • Driva konstruktionsavvikelser som uppkommer vid mottagningskontroll

 • Utföra FAT och FAAT på plats hos Saabs leverantörer

 • Arbeta på en global leverantörsmarknad

 • Arbeta proaktivt med riskreducering och förebyggande förbättringar i nära samarbeten, både internt och med våra leverantörer

 • Analysera  avvikelser och identifiera långsiktiga åtgärder

Din profil

Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga då personliga möten är en central del i arbetet. Du är nyfiken, positiv och kan planera ditt arbete utifrån verksamhetens behov. Du kan leda dig själv för att uppnå en sund och hållbar arbetsbelastning och tar därför hjälp när det behövs. Du arbetar i enlighet med våra processer och rutiner och initierar förbättringar av dessa när så behövs. Du främjar ett öppet, förtroendefullt och innovativt klimat i din gruppering såväl som i samarbete med andra funktioner. Det är viktigt att du delar Saabs värderingar och kontinuerligt arbetar med Surveillance kulturprogram.

Som person förutsätter vi att du gillar att arbeta med problemlösning och att driva utredningar. Du är strukturerad, nyfiken och positiv och ser utmaningar i stället för problem och tillsammans med din grupp strävar ni mot ständig förbättring både inom gruppen och mot leverantörer. Du har kundfokus och en förmåga att kombinera strategiskt tänkande med operativa åtgärder. Rollen kräver att du är tillgänglig för att resa till leverantörerna för platsbesök.

Vi söker dig som har:

 • Tekniskt intresse och har erfarenhet av mekanik och elektroniktillverkning

 • En teknisk bakgrund och en högskoleutbildning inom relevant område

 • Analytisk förmåga och kan identifiera åtgärder och aktiviteter

 • Förmåga att tyda och förstå ritningar och teknisk dokumentation

 • God förmåga att förstå och uttrycka sig på engelska och svenska

 • God kunskap och vana att jobba i Office-paketet

 • God kunskap och vana att arbeta i Creo

Det är meriterande om du har:

 • Yrkeserfarenhet av kvalitetsteknik eller kvalitetssäkring

 • Erfarenhet av Systematisk Problemlösning/Grundorsaksanalys

 • Erfarenhet från tillverkning och/eller produktionsteknik och/eller produktutveckling

 • Erfarenhet av att arbeta i affärssystemet IFS

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du är en kommunikativ person som trivs att arbeta i team.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här