Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Kvalitetstekniker inom produktion

Linköping, Sweden
Closing date: 20 April 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din Roll

I rollen som kvalitetstekniker stöttar du vår produktionsanläggning i Linköping genom att utföra kontroller och inspektioner under tillverkning för att verifiera att resultatet överensstämmer med specificerade krav och gällande checklistor. Här får du möjlighet att driva felärenden och utföra enklare rotorsaksanalyser samt säkerställa att avvikelser dokumenteras samt initiera kortsiktiga åtgärder.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att inkludera:

  • Verifiera vid uppstartsmöten att specificerade uppgifter har utförts enligt gällande checklistor

  • Analysera, sammanställa och redovisa resultat från utförda kontroller

  • Säkra produktkvalitet samt driva felärenden och utföra enklare rotorsaksanalyser

Tillsammans med ditt kvalitetsteam om ca 27 medarbetare kommer du se till att våran produktion och produkter uppfyller våra kunders höga krav på kvalitet och säkerhet. Du kommer också att samarbeta med andra avdelningar inom affärsenheten för att säkerställa att vår produktionsprocess är väl koordinerad och uppfyller de höga kraven på kvalitet och säkerhet.

Vi värdesätter en prestigelös personlighet som är öppen för förändring och utveckling, ditt arbetssätt genomsyras av att arbeta analytiskt och lösningsfokuserat. Du trivs att arbeta både i grupp som självständigt. I denna roll är det också viktigt att du har god förmåga att självständigt ta ansvar över ditt arbete utifrån ett helhetsperspektiv.

Din profil

För att lyckas i rollen bör du ha en god kommunikativ förmåga då rollen kräver att du på ett övertygande sätt ska kunna förklara kvalitetsrisker för andra i projekt och inom produktion. Vi värdesätter en prestigelös personlighet som är öppen för förändring och utveckling.

Vi ser att du är en problemlösare som gillar ordning och reda, är strukturerad och har en god analytisk förmåga. Du gillar att arbeta i team för att tillsammans lösa störningar och förbättra våra produkter men du har även god förmågan att arbeta självständigt. Du besitter kunskaper från tillverkande industri, gärna med kvalitetssäkrande arbetsuppgifter för att kunna stödja produktion under tillverkning.

Krav för tjänsten:

  • Erfarenhet från tillverkande industri

  • Förståelse för produkt och processverifieringsmetoder som t.ex. FAI, (PPAP)

Meriterande är:

  • Erfarenhet att arbeta med prototyper och små serier i utvecklingsprojekt

  • Erfarenhet av att arbete med områden som Lean och grundorsaksanalys

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.