Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Kvalitetstekniker till Dynamics

Linköping, Sweden
Closing date: 12 April 2023

Är du en analytisk problemlösare med intresse för att lösa problem? Vill du dessutom jobba i ett globalt företag under tillväxt så är du personen vi söker!

Din roll

I rollen som kvalitetstekniker ansvarar du för att stödja tillverkningsprocessen och i nära samarbete med andra funktioner lösa uppkomna problem. Du säkerställer och driver rotorsaksanalyser samt hanterar övriga kvalitetsproblem. I rollen kommer du ha ett stort kontaktnät och kommer få användning av de olika kvalitetsverktygen som finns.  Du kommer även med hjälp av produktionsledning och supply chain säkerställa spårbarhet, processer och resultat under tillverkningsflödet.

Du ansvarar för att stödja operatörer att göra rätt, ta fram delar av underlag för produkt och processverifiering (FAI).
I ansvaret ingår även att hjälpa till att bedöma avvikelser och säkerställa resultat av omarbete. Du är kundens öga och vid behov kan du spärra felaktigt material och genomföra omkontroll.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av kvalitetsarbete tillsammans med god erfarenhet av kvalitetsverktyg. Du är strukturerad med gott självledarskap. Meriterande är att du har tidigare erfarenhet av produktutveckling samt arbete med kravhantering och framtagning av teknisk dokumentation.

Vi tänker oss att du har en relevant teknisk utbildning i botten och några års arbetslivserfarenhet där du hunnit utveckla dina kunskaper inom kvalitets- och produktionsområdet.

En förutsättning är att du är en lagspelare och van att jobba i team och projekt. Du trivs med att lösa problem och har en analytisk förmåga.
Du har tidigare erfarenhet från industriell tillverkning och förståelse för ordning och reda. Till stöd finns system för tillverkning och spårbarhet samt system för avvikelsehantering.

Du behöver vara kreativ och drivs av att hitta lösningar på tekniska utmaningar samt arbeta strukturerat och kvalitetsmedvetet, då ditt arbete starkt är kopplat till produktens kvalitét och upplevelse hos kunden. Som person är du positiv, nyfiken, målinriktad och strukturerad. Du har en social förmåga och duktig på att skapa goda relationer. Vidare är du flexibel och tillsammans med din analytiska sida fattar du beslut på den fakta som finns.

Du kommer behöva jobba både i grupp och enskilt och gillar en dynamisk miljö med parallella projekt och ny spännande teknik.

För rollen behöver hos oss behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Har du frågor eller funderingar om rollen? Tveka inte höra av dig till oss.

Välkommen med din ansökan!

Vad du blir en del av

Dynamics

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du