Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Lab-assistent deltid

Göteborg, Sweden
Closing date: 31 December 2023

Elektronik student för timanställning som lab-assistent
 

Är du en högskolestudent med Elektronik inriktning, som vill kombinera dina studier med ett roligt och flexibelt deltidsjobb? Vill du skaffa dig meriterande arbetslivserfarenheter och arbeta i ett globalt företag? Då kan detta vara något för dig!

Din roll

Vi söker dig som vill arbeta med uppdrag i vårt kraftelektronik-lab. och Digital/RF- lab.

Du kommer, under ledning av våra laboratorie ansvariga, att arbeta nära konstruktionsverksamheten för att säkerställa att vi har en bra labbmiljö för utvärdering av våra kraft-, digital- och RF- konstruktioner.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:

  • Sköta kalibreringshanteringen av våra instrument

  • Ta emot nya instrument och få in dem i vårt instrumentregister

  • Designa ett instrument utlåningssystem

  • Hjälpa till med konstruktionsuppgifter i labbmiljö

  • Löpande köpa in förbrukningsmaterial till labbet

  • Utföra ESD mätningar av bänkar och golv

  • Allmän ordningsskötsel i labbet

Din profil

Vi söker dig som just nu studerar på ett högskoleprogram med focus på elektronik, och som vill kombinera dina studier med en deltidsanställning under din studietid.

Vi ser gärna att du är strukturerad, samarbetsvillig, nyfiken och engagerad i att lära dig mer om vilka arbetsuppgifter som är typiska för en elektronikingenjör.

Du ska kunna börja arbeta i slutet av januari 2024 och vara tillgänglig minst 5 timmar varannan vecka, under kontraktstiden.  Utöver denna minimitid, så finns det en möjlighet att skala upp och ner arbetstid för att passa studietakt. Arbetstid förläggs vardagar mellan 06.00 och 18.00 på plats vid vår anläggning på Solhusgatan 10, Kallebäck, Göteborg.
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan det, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområde Surveillance erbjuder världsledande teknologi som ger lägesbilder och beslutsunderlag för försvar mot olika hot. Portföljen omfattar radar-, telekrig- och ledningssystem samt trygghets- och säkerhetslösningar.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Kontaktperson:  Michael Johansson, sektionschef Power Electronics Design michael.johansson2@saabgroup.com

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.