Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Lead Auditor

Linköping, Sweden
Closing date: 1 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Vi söker en engagerad Lead Auditor som vill auditera våra nuvarande och kommande leverantörer samt stödja vårt kvalitetsarbete på Saab Dynamics i Linköping. Om du brinner för att utveckla processer och förstärka vårt kvalitetsarbete, är detta en fantastisk möjlighet för dig!

Din roll

Som Lead Auditor kommer du att:

  • Planera, genomföra och rapportera audits.
  • Auditeringarna sker främst mot kvalitetsstandarder som ISO9001, ISO14001, AQAP2110 och EN9100, men andra standarder kan också förekomma.
  • Fokus är på produkten/produkterna hos leverantören, vilket innebär att kunskap om produktionsprocesser är viktig.
  • Koordinera övriga audits som genomförs i teamet.

Din profil

  • Du har en högskole – eller universitetsutbildning alternativt en gedigen arbetslivserfarenhet inom kvalité.
  • Du har dokumenterad revisionskunskap (certifierad lead auditor).
  • Du har erfarenhet av kvalitetssäkring och har kunskap inom något eller några av följande kvalitetsverktyg 6σ, 8D, RCA, DMAIC, MSA, FMEA

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Dokumenterad kompetens inom både processrevision och kvalitetssystemsrevision (gärna olika kvalitetssystem standarder).
  • Tidigare erfarenhet av kvalitetsarbete inom inköp är meriterande.

Vi ser gärna att du är en strukturerad person. Du är analytisk till din karaktär, initiativtagande och är van vid att leda och driva processutveckling. Vidare är du serviceinriktad, kommunikativ och har god samarbetsförmåga. God kommunikationsförmåga i både svenska och engelska, i tal och skrift, är också viktigt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!