Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Ledande roll i riskanalys och strategi

Linköping, Sweden
Closing date: 13 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Som Risk and Opportunity Coordinator ansvarar du för att riskhantering är en integrerad del av det dagliga arbetet inom affärsområdet Saab Dynamics. Nyckeln till framgång ligger i att hantera balansen mellan att driva riskhanteringsprocesser och förbättringsinitiativ över hela organisationen, samtidigt som du stödjer enskilda projekt med riskrelaterade aktiviteter och resultat.

Dina arbetsuppgifter omfattar att upprätta och underhålla riskregister, identifiera de färdigheter och kompetenser för riskhantering som behövs och samordna samt bedriva utbildning. Du samordnar också identifiering, analys och utvärdering av risker och möjligheter, sammanställer grundläggande data om totala riskkostnader samt eliminerings- och reduceringskostnader.

Vidare lägger du upp handlingsplaner för att reducera risk och driver vissa av dessa projekt. Du utvärderar även risk- och möjlighetshanteringens effektivitet och rapporterar till relevanta intressenter.

På Saab finns möjligheten att arbeta både flexibelt hemifrån och på vårt kontor. Vi värdesätter balansen mellan arbetsliv och privatliv samtidigt som vi tror på vikten av samarbete och närvaro på plats i Karlskoga eller Linköping.

I rollen ingår det att resa inom Sverige för att säkerställa att riskhanteringsprocesser och initiativ implementeras och följs upp effektivt på olika platser inom organisationen. Resorna ger dig möjlighet att arbeta nära projektteam och andra intressenter, vilket är avgörande för att stödja och förbättra riskhanteringen på alla nivåer.

Din profil

För att lyckas i rollen bör du vara nyfiken, social, drivande och resultatinriktad. Du är initiativrik och uthållig, vilket hjälper dig att hantera både planerade och oväntade arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Du har lätt för att knyta kontakter och samarbeta med människor i olika funktioner och roller. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och du säkerställer att budskapet når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

Vidare behöver du ha en akademisk utbildning och praktisk erfarenhet av riskarbete samt erfarenhet av arbete med compliance och riskhantering. Det är meriterande om du har erfarenhet från affärs- och/eller finansrevision. Du bör ha erfarenhet av att leda workshops och utbildningar, samt besitta förmåga inom förbättrings- och/eller förändringsledning. Erfarenhet av att driva och medverka i projekt är också viktigt, liksom en mycket god förmåga att samverka både internt och externt.

Eftersom vårt arbete innebär samarbete med både lokala och internationella leverantörer samt kollegor från olika avdelningar, är språkkunskaper i både svenska och engelska nödvändiga för att säkerställa tydlig och effektiv kommunikation då det hjälper oss att upprätthålla hög kvalitet och effektivitet i våra processer.

Om du är redo för en ny utmaning i en dynamisk och utvecklande miljö, ser vi fram emot att höra från dig! Berätta i din ansökan varför du skulle vara en perfekt match för vårt team. Dela med dig av dina erfarenheter och ambitioner – vi ser fram emot att höra från dig och lära känna dig bättre! Observera att annonsen kommer ligga publicerad över sommaren och därför kan längre ledtider förekomma. Återkoppling kommer att ske tidigast vecka 33.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Om du har några frågor eller funderingar om tjänsten, är du varmt välkommen att vända dig till rekryterande chef, Daniel Molén 073-446 90 79.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här