Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Ledande roll inom Produktionsplanering

Karlskoga, Sweden
Closing date: 21 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Vi söker en sektionschef för Produktionsplanering med spetskompetens inom planering och erfarenhet av att leda utvecklingen av planeringsprocesser och verktyg. Rollen innebär att driva implementeringen av digitala lösningar och automatisering.

För att möta den ökade efterfrågan på våra produkter och stödja bolagets snabba tillväxt, behöver vi utveckla en mer effektiv och förutsägbar Supply Chain med fokus på serieproduktionsfilosofi. Vi satsar på att förstärka våra resurser inom Planering, huvudplanering och produktionssystem.

Din roll

Som sektionschef inom planering är din roll att ansvara för ledningen och styrning av sektionen i dess dagliga verksamhet. Du kommer att leda en grupp planerare, som för närvarande består av cirka 15 medarbetare.

Du kommer att vara en viktig del av Ledningsgruppen för avdelningen Produktionsplanering. Avdelningen består av totalt av ca 50st medarbetare fördelade på 5 sektioner i Karlskoga och Linköping. Som en del av detta team rapporterar du i rollen till Avdelningschef planering.

En central del av din roll innebär att utveckla och implementera strategier, verksamhetsmål och planer som stödjer sektionens mål och bidrar till dess framgång. Det handlar också om att bygga och underhålla nära relationer med andra avdelningar såsom produktion, serieplanering och inköpsavdelningen för att säkerställa smidig samverkan och effektiva arbetsflöden.

Att följa upp och hålla sig inom budgetramarna är en annan viktig del av din roll, vilket kräver noggrannhet och förståelse för ekonomiska processer och mål. Dessutom spelar du en aktiv roll i avdelningens ledningsgrupp, där du bidrar med din expertis och perspektiv för att stödja och forma övergripande strategiska beslut.

I chefsrollen kommer det att vara av yttersta vikt att upprätthålla höga leveransstandarder enligt QLE-principen. Samtidigt kommer en betydande del av ansvaret att innebära utveckling och förbättring av verksamheten. Arbetsområdet kommer att vara brett och involvera många interna kontaktytor, främst inom produktionen med inblandning av producerande enheter och flera nyckelroller inom Supply Chain. Uppdraget omfattar bland annat att optimera den dagliga driften med fokus på punktlig leverans samt att effektivt hantera kapitalbindning.

Sammanfattningsvis är din roll som sektionschef central för sektionens framgång och effektivitet, där du kombinerar ledarskap, strategisk planering och operativt ansvar för att säkerställa att sektionen når sina mål och levererar resultat på högsta nivå.

Din profil

Vi söker dig som vill vara med och påverka, och som har ett starkt driv att kontinuerligt förbättra arbetssätt och implementera nya metoder. Det är viktigt att du trivs med att arbeta och påverka på tvärfunktionell nivå. Vi värdesätter att du är ödmjuk och prestigelös i ditt sätt att vara samt att du är inriktad på samarbete, vilket för oss innebär att du inte bara delar med dig av din kunskap och expertis utan också är mottaglig för andras synpunkter.

Du har en stark drivkraft i ditt arbete och en ambition att driva framåt. Din tålighet när det gäller att hantera förändringar i komplexa organisationsstrukturer är imponerande, och du har en utpräglad fokusering på resultat och leverans.

För att vara kvalificerad för tjänsten bör du ha en universitetsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom Supply Chain Management (SCM). Det är också viktigt att du har erfarenhet av att arbeta med ett modernt ERP-system och Business Intelligence (BI).

Din erfarenhet av att arbeta med planering och/eller inköp, samt din nyfikenhet och goda kunskaper inom modern produktionsfilosofi, är betydelsefulla för oss.

Eftersom vårt arbete innebär samarbete med både lokala och internationella leverantörer samt kollegor från olika avdelningar, är språkkunskaper i både svenska och engelska nödvändiga för att säkerställa tydlig och effektiv kommunikation då det hjälper oss att upprätthålla hög kvalitet och effektivitet i våra processer.

Om du är redo för en ny utmaning ser vi fram emot att höra från dig! Berätta i din ansökan varför du skulle vara en perfekt match för vårt team. Dela med dig av dina erfarenheter och ambitioner – vi ser fram emot att höra från dig och lära känna dig bättre!

Observera att annonsen kommer ligga publicerad över sommaren och därför kan längre ledtider förekomma. Återkoppling kommer att ske tidigast vecka 34.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här