Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Leveransansvarig Gripen C/D

Linköping, Sweden
Closing date: 1 February 2023

Vill du vara med och leda supporten och vidareutvecklingen av Gripen C/D för den sydafrikanska kunden? Är du bra på att bygga nätverk och relationer samt har god kommunikativ förmåga? Då söker vi dig!

Din roll

Vi söker dig som vill jobba som sammanhållande projektledare för Gripen C/D Sydafrika. I arbetet ingår drivning av egna leveransprojekt samt samordning med uppdragsledare för delprojekt. Denna roll är länken mellan kontrakt och verksamhet. Du kommer vara en del av kontraktets kärnteam, vilket innebär att du i nära samarbete med programledning bidrar i kunddialog och deltar i affärsutveckling. Det finns möjlighet att resa till Sydafrika för kundmöten.

Organisatoriskt kommer du att vara en del av uppdragsledningen inom Systems and Operations Management i affärsområdet Gripen Sustainment. Hos oss pågår just nu ett intensivt arbete med syfte att möjliggöra fortsatt drift- och vidareutveckling hos våra kunder under en lång tid framöver. För Sydafrika innebär arbetet uppgraderingar av systemets förmågor då kunden står inför en ny fas.

Din profil

Du är nyfiken, har ett stort driv och strukturerat arbetssätt som för arbetet framåt. Vi lägger vikt vid att du löser uppgifter självständigt och har viss erfarenhet av att leda andra. Du är kommunikativ och löser problem på ett prestigelöst sätt.

God förmåga och intresse av att förstå såväl detaljer som helhet är en förutsättning.

Vi ser att du har en blick för affärsmässighet samt en vilja att förstå kundens behov.

Det är bra om du har tidigare erfarenhet inom Saabs Gripenutveckling.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du kommer bli en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Affärsenhet Gripen Sustainment fokuserar på vidarutveckling, underhåll och support av militära flygplanssystem.

Contact: Pia Petersson Pia.Petersson@saabgroup.com

Location: Linköping

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.