Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
procurement.jpg

Leveransansvarig till Saab Järfälla

Järfälla, Sweden
Closing date: 5 February 2023

Vi söker  nu en logistikansvarig till teamet!

Som Logistikansvarig kommer du att verka i vår affärsenhet Combat Systems. Hos oss får du chans att vara med och utveckla och vidareutveckla världens främsta flygledningssystem! Våra produkter har till uppgift att sammanställa information från sensorer och datalänkar, allt för att ge operatören bästa möjlighet att fatta rätt beslut. Vi levererar till kunder både i Sverige och utomlands.

Du kommer att jobba med ny teknik och med avancerade system. Här välkomnar vi dig till att ta plats i ett expansivt projekt och dela med dig av dina kunskaper till såväl kollegor som kunder samtidigt som du får lära dig av oss och om våra produkter.

Din roll

Att vara logistikansvarig hos oss innebär att du har en central roll i våra kundprojekt. Rollen är en tillika roll i en central del av projektet och innebär nära kontakter med övriga delprojekt, leverantörer samt med FMV och Försvarsmakten. Som logistikansvarig jobbar du informellt i flera leveransprojekt och har goda möjligheter att skapa förtroende både internt och externt. Du är ansvarig för att rätt utrustning köps och levereras till kund. I rollen hanteras inköp, lagerhållning, märkning av utrustning, leveranskontroll och leverans till kundens anläggningar. Enklarare funktionskontroller och Firmvare laddningar som utförs innan leverans sköts av logistikansvarig. Huvuddelen av inköpen handlar om hårdvara men även mjukvaru-, licens- och resursbeställningar utförs av logistikansvarig.

Denna roll är ansvarig för ekonomisk planering och uppföljning med avseende av hårdvara och licenser.

Din profil

För att lyckas i denna tjänst har du följande styrkor:

 • Goda kunskaper i svenska och engelska

 • Goda kunskaper i MS Office

 • Utmärkt kommunikationsförmåga

 • Lätt för att ta till dig nya saker och ha en vilja att aktivt söka efter ny kunskap.

 • God kundförståelse och kan fokusera både på dag för dag aktiviteter likväl på strategiska frågor.

 • Gillar att jobba i team och hitta effektiva lösningar och är öppen för att prova nytt.

 • Social, engagerad och kreativ person som inte backar för en utmaning.

 • Proaktiv inställning i jobbet. Du navigerar aktivt runt i organisationen och skapar relationer med interna och externa intressenter för att lösa och förebygga problem och utmaningar.

Erforderlig erfarenhet:

 • Utbildning inom Logistik på högskolenivå eller relevant erfarenhet som bedöms likvärdig

Meriterande erfarenhet

 • Erfarenhet från militär verksamhet

 • Erfarenhet från flygvapenverksamhet

 • Erfarenhet av SAAB:s material planeringssystem (IFS) eller liknande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Resor i tjänsten förekommer, både inrikes och utrikes.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Verksamheten bedrivs i Sverige, USA, UK, Australien, Tyskland, Sydafrika, Förenade Arabemiraten, Danmark och Finland.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.