Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Leveransledare Underhållssystem Gripen E Sverige

Linköping, Sweden
Closing date: 1 June 2023

Vill du vara med och leda leveransen av underhållssystem Gripen E till den svenska kunden? Då söker vi dig!

Din roll

Vi söker en leveransledare för att bli en del av vår programledning som säkerställer driftsättning av Gripen E Sverige. Som leveransledare Sverige kommer du ha en ledande roll i att säkerställa att progressen i leveransplanen hålls.

Du kommer ansvara för att övervaka och styra leveransprocessen för driftsättning av Gripen E till den svenska kunden. Du kommer agera gränssnittet mellan kund och verksamhet. Du kommer även arbeta tätt tillsammans med leveransledare från andra affärsenheter för att säkerställa leverans av Gripen E samt underhållssystem.

Din profil

Vi ser att du har ett intresse för affärsmässighet samt en vilja att förstå kundens behov. God förmåga och intresse av att förstå såväl detaljer som helhet är en förutsättning. Det är bra om du har tidigare erfarenhet inom Saabs Gripenutveckling. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet att arbetat i gränssnittet mellan Saab och den svenska kunden, FMV och FM.

Du är nyfiken, har ett stort driv och strukturerat arbetssätt som för arbetet framåt. Vi lägger vikt vid att du löser uppgifter självständigt och har erfarenhet av att leda andra. Du är kommunikativ och löser problem på ett prestigelöst sätt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.