Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Licensierad Flygtekniker till underhållsverksamhet

Nyköping, Sweden
Closing date: 9 February 2023

Support Solutions är en avdelning inom affärsenheten Aviation Services. Vår verksamhet präglas av flera helhetsåtaganden gentemot våra kunder inom flyg och helikopterbranschen runt om i Sverige och internationellt. I Nyköping finns vår sektion Fixed Wing & Rotor Wing som arbetar med underhåll och modifieringar av civila och militära flygplan och helikoptrar. Vi söker nu ytterligare flygtekniker till vår underhållsverksamhet!

Din roll

Vi arbetar i huvudsak med flygplanstyperna DeHavilland DHC-8 Q300, Learjet-35A, Airtractor AT-802 Fireboss samt Mitsubishi MU-2B och vi söker licensierade flygtekniker med erfarenhet av arbete i Part-145 underhållsverkstad. Arbetet bedrivs på dagtid men viss beredskap förekommer. I avdelningen finns också andra verksamheter på andra orter med bl.a. helikopterunderhåll och där stöttning från Nyköping kan förekomma.

Arbetet består av både Base och Line Maintenance samt en del modifieringsarbete med olika typer av Special Mission installationer.

Din profil

Du är en duktig flygtekniker med giltigt EASA Part-66 B1 cert (B2 är meriterande), som gillar utmaningar och som vill utvecklas i en stimulerande och spännande miljö. Är du utbildad på någon av flygplanstyperna som vi betjänar så är även det meriterande.

Du är van att ta stort ansvar, är initiativrik, har gott ordningssinne samt jobbar med lätthet i olika verksamhets/underhållssystem. Du är en engagerad lagspelare som arbetar bra i grupp och som är lösningsorienterad. Då resor kan förekomma i tjänsten är B-körkort ett krav. Du behärskar svenska och engelska språket flytande i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här.

Läs mer om oss här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen engelska eller svenska.

Välkommen med din ansökan!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.