Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Licensierad Flygtekniker till underhållsverksamhet

Nyköping, Sweden
Closing date: 18 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

I Nyköping finns vår sektion Fixed Wing & Rotor Wing som arbetar med underhåll och modifieringar av civila och militära flygplan och helikoptrar. Vi arbetar i huvudsak med flygplanstyperna DeHavilland DHC-8 Q300, Learjet-35A, Airtractor AT-802 Fireboss samt Mitsubishi MU-2B. Arbetet bedrivs på dagtid men viss beredskap förekommer. I avdelningen finns också andra verksamheter på andra orter med bl.a. helikopterunderhåll, där stöttning från Nyköping kan förekomma.

Arbetet består av både Base och Line Maintenance samt en del modifieringsarbete med olika typer av Special Mission installationer.      

Din profil

Vi söker en driven och skicklig flygtekniker med ett giltigt EASA Part-66 B1 typcertifikat (B2 är meriterande), som gillar utmaningar och vill utvecklas i en stimulerande och spännande miljö. Är du utbildad på någon av flygplanstyperna som vi betjänar så är även det meriterande.

Du är van att ta stort ansvar, är initiativrik, har gott ordningssinne samt jobbar med lätthet i olika verksamhets/underhållssystem. Du är en engagerad lagspelare som arbetar bra i grupp och som är lösningsorienterad.

Då resor kan förekomma i tjänsten är B-körkort ett krav. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en ledande leverantör av flygplanssystem med omfattande supportlösningar för både civil och militär luftfart. Här bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Som anställd blir du del av en mångfaldig, samarbetande och inkluderande organisation som värderar ständigt lärande och livsbalans högt. Du arbetar i en innovativ och kreativ miljö med möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!