Skip to content Go to main navigation Go to language selector
information-technology-services-334524531.jpeg

Linjechef – Embedded Software

Huskvarna, Sweden
Closing date: 5 October 2022

Till vår utvecklingsavdelning för mjukvaruutveckling söker vi nu en linjechef med intresse för ledarskap och förändringsarbete. Hos oss får du chansen att jobba i en internationell miljö och påverka hur framtidens träningssystem kommer att se ut.

Din roll

I rollen som linjechef för avdelningen Embedded Software kommer du att bli ansvarig för utveckling av all inbyggd programvara inom affärsenheten.

Utveckling görs till våra produktplattformar och till anpassning för de specifika kundbehoven inom respektive kontrakt. Avdelningen ansvarar också för utveckling av test, testmiljöer för inbyggd programvara och verifiering av kompletta moduler. Du kommer att jobba med utveckling av inbyggda system för t.ex. radiokommunikation, manburna och fordonsburna system samt med integration på olika vapensystem inom militär träning.

Avdelningen är under tillväxt och består idag av ca 60 personer och du har personalansvar för 15 medarbetare som du coachar, vägleder och motiverar i syfte att nå både individuella och gemensamma mål. Inom avdelningen finns två linjechefer som rapporterar direkt till dig och hanterar de övriga 45 medarbetarna. Medarbetarna är en kombination av anställda och konsulter. Du skall utveckla och leda gruppen via daglig styrning samt planera resurser och uppdrag på kort och lång sikt tillsammans med din linjechef och arbetsledare. Du rapporterar direkt till chef för Operations Live Training och ingår i dess ledningsgrupp.

Din Profil

För att lyckas i rollen:

  • En god grundläggande teknisk kompetens med förståelse för mjukvaruutveckling i inbyggda system.
  • Relevant Civil- eller högskole-ingenjörsutbildning.
  • Erfarenhet i leda och utveckla personal och har ett stort intresse för detta.
  • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har lätt för att uttrycka dig. 
  • Självinsikt och självförtroende - det är viktigt att du som ledare är bekväm och trygg i din roll och kan och vågar lägga energi på organisationens utveckling och välmående.
  • Resultatfokus – Följer upp och stöttar medarbetare att lyckas leverera rätt resultat i sina uppdrag.
  • Förändringsvillig - du trivs med att driva förändringsarbete
  • Utåtriktad - du Kommunicerar på ett tilltalande sätt som alla förstår.
  • Entusiasmerande och coachande - du har en egen sann vilja att uppnå mål tillsammans med gruppen. Du uppmuntrar och låter medarbetarna nå nya mål och ta nya utmaningar.
  • Samarbete/Teamwork – du kommer arbeta tätt med övriga utvecklingsavdelningar där det förutsätts ett konstruktivt agerande för att nå gemensamma mål

 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. Denna roll är en heltidstjänst och är baserad i Huskvarna.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab’s affärsenhet Training & Simulation (T&S) är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi kombinerar olika tekniker som optronik, laserelektronik, bildhantering och mekanik för att konstruera användarvänliga system som har hög träningseffekt.

Saab’s affärsenhet Training & Simulation har ca 700 anställda och vi finns i rad olika länder runt om i världen.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.