Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Linux/Unix Systemadministratör Gripen-simulatorer

Linköping, Sweden
Closing date: 31 March 2023

När jag frågar mina medarbetare varför de vill jobba just här, så får jag många olika svar: Att ingen dag är den andra lik med nya spännande utmaningar, att det finns stor flexibilitet kring arbetsuppgifter, att sektionen ansvarar för en verksamhet med god insikt i Gripenutvecklingen, att vi är ett litet trevligt gäng på drygt 20 personer som är tämligen självgående i det stora Saab…

Just nu är det dessutom mycket spännande på gång, bland annat byggandet av infrastruktur för en ny stor Gripen-simulator.

Vill du vara med och bidra? Välkommen med din ansökan och tveka inte att höra av dig till mig om du har några frågor!

/Sektionschef Mia

Din framtida utmaning

Du kommer att bli en del av sektionen som ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av datorplattformarna till Gripens utvecklingssimulatorer på Saab Aeronautics i Linköping.

Arbetsuppgifterna är varierande inom områden så som hårdvara, operativsystem, realtidssystem, I/O-system, nätverk och informationssäkerhet. Du har stor möjlighet att anpassa dina arbetsuppgifter efter intresse och kunskap samt vara med i hela livscykeln, från idé till implementation och drift. Exempel på arbetsuppgifter:

 • Designa och implementera infrastrukturella tjänster
 • Konfigurera nätverksutrustning
 • Felsöka
 • Uppgradera operativsystem (främst Linux och Solaris)
 • Montera datorer och dra kablage vid nyinstallationer och uppgraderingar
 • Dokumentera arbetsrutiner och flöden som vi använder för att förbättra vår verksamhet
 • Om intresse finns, även åka med till kund för uppgradering och uppsättning av simulatorer

Din profil

Du har arbetslivserfarenhet inom systemadministration eller en utbildning som är relevant, samtidigt som du vill arbeta brett.

Tillsammans med ett gediget datorintresse och framförallt viljan att lära dig mer inom området, tror vi att du kommer att trivas hos oss!

Varför ska du söka dig just hit då frågar du? Jo …

 • Här stöttar vi varandra! Du får en gedigen introduktion när du börjar och kollegorna är mycket hjälpsamma.
 • Var tredje vecka har vi ”Learning Day”, en dag då man fritt får välja vad man vill utvecklas inom som är jobbrelaterat. Det kan vara allt från att testa nya tekniker till att lära sig om försvarsmaktens krav på IT-säkerhet. Du kommer att få lära dig mycket här!
 • Du har möjlighet, om du vill, att lära dig mycket om hela flygplanet. Till simulatorerna kommer Gripenutvecklarna och testar sin funktion innan de går vidare till test i flygplan. Kraven på tillförlitlighet och prestanda är därför höga. Ofta får man vara med och felsöka funktionskedjan ända ner till flygplanshårdvaran.
 • I ett förändrat omvärldsläge har du möjlighet att göra en konkret skillnad för Saabs utveckling och i förlängningen säkerheten i vårt närområde.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Sektionen Computer Platforms for Simulators tillhör avdelningen STS – Simulatorer, Träningssystem och Stödsystem på Saab Aeronautics. Sektionen är en del av teknikområdet Datorplattform med tätt samarbete mellan sektioner för att ta fram datorplattformar för simulatorer, träningssystem och stödsystem.

Simulatorerna används internt på Aeronautics inom flygplansutvecklingen. Träningssystemen är produkter som möjliggör pilot- och teknikerträning ute hos våra kunder och brukare. Stödsystemen är markbaserade system ute på förband som bidrar till effektivitet i såväl den taktiska som den tekniska loopen.

Vid frågor, kontakta rekryterande chef:

mia.cps.recruiting@saabgroup.com

Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.