Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Logistikingenjör

Karlskrona, Sweden
Closing date: 30 July 2023

Driftsäkerhetsingenjör sökes till ILS Surface Ships

För att ytterligare stärka vår organisation inför kommande projekt söker vi en RAMS (Reliability, Availability, Maintainability and Supportability) ingenjör/ Driftsäkerhetsingenjör med placering i Karlskrona. Integrated Logistics Support (ILS) ingår i området Specialty Engineering (SE) och är det som inkluderar de tekniska discipliner vilka inte är typiska för den huvudsakliga tekniska insatsen, alltså det på Saab Kockums som avses som tvärteknik.

Din roll

I rollen ansvarar du för analyserna för att våra ytfartyg har en hög tillgänglighet och driftsäkerhet. Arbetet innebär att genomföra driftsäkerhets-, underhålls- och livscykelkostnadsanalyser, ta fram underhållsplaner och dimensionera reservmaterial. Arbetet genomförs huvudsakligen under fartygets konstruktions- och byggnadsfas. När fartygen tagits i drift så stödjer du kunden med analysarbete t.ex. i samband med att fartyget behöver modifieras. Analysarbetet kräver förståelse för fartygets tekniska funktioner och dess användning, därför arbetar du nära systemutvecklare och konstruktörer. Du kommer även i kontakt med kund, användare och leverantörer vilket ställer krav på din sociala och anpassningsbara förmåga.

ILS Surface Ships ser till att fartygets olika system och komponenter fungerar bra, att de är lätta att underhålla, finns reservdelar, verktyg och dokumentation och sist men inte minst ska besättningen ha rätt utbildning. Vi har vår verksamhet i Karlskrona, så därför är tjänsten placerad där.

Din profil

Som person är du noggrann med ett strukturerat arbetssätt, vi ser att du har ett analytiskt tänk. Då vi arbetar i team vill vi att du är social och vana av att arbeta i projekt. Du har förmåga att se helheten såväl som att fördjupa dig i detaljer där det behövs.

Dina kvalifikationer:

  • Ingenjör – BSc /MSc
  • Minst 3 års erfarenhet från något av områdena: Teknisk Information, Logistics Engineering, Systems Engineering, Development Engineering
  • Utmärkt Svenska och Engelska i tal och skrift
  • LSAR, Windchill Quality Solutions (Relex), Creo
  • Avancerad nivå inom Microsoft Office, Word and Excel
  • Mervärde om du har militärbakgrund eller utförd värnplikt

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och lotsbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Du är också välkommen att kontakta rekryterande chef: Anders Svensson, anders.z.svensson@saabgroup.com

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.