Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Logistiktekniker

Location
Linköping, Sweden
Closing date
28 June 2021
Apply for this job!

Är du i början av din yrkeskarriär inom lager och  logistik? Eller har du gedigen praktisk erfarenhet av att jobba som logistiker, materialstyrare eller godshantering. Vill du bidra med din kunskap och nyfikenhet inom logistik ? Till rätt person erbjuder vi nu en självständig roll där du får göra skillnad och får möjlighet att utvecklas i en dynamisk och expansiv verksamhet.

Om rollen

Vi söker nu en resultatinriktad logsitiktekniker till Saab Tactical Electronics i Malmslätt. Viktigt för tjänsten är att du har god förståelse för Supply Chain och logsitikprocesser. Som person är du självgående, van vid att påverka och ta ansvar. Som logistiktekniker är det ditt ansvar att optimera och effektivisera processerna och genom ditt arbete säkerställs styrning och kontroll över hela logistikflödet.


Dina arbetsuppgifter:

I rollen ingår ansvar för nedanstående uppgifter

 • Lagerstyrning
 • Inventering och hantering och uppföljning av inkurans
 • Arbeta med tull och fraktfrågor
 • Kemikaliesamordnare
 • Ta fram och analysera KPI inom logistik
 • Driva kontinuerligt förbättringsarbete enskilt och i team.
 • Framtagning av emballage och packinstruktioner
 • Bevakning och verkställande av pågående serieleveranser
 • Ta fram instruktioner för ovan processer

I rollen kommer du även att behöva stötta inom beredning och planering för produktion.

Din Profil

Egenskaper

Som person är du självgående, trygg och stabil och van att arbeta självständigt.

God kommunikativ förmåga då dialog sker med många olika gränssnitt och intressenter i denna funktion. Du ser det som naturligt att tillsammans med kollegor utveckla och förbättra verksamheten för att skapa en teamorienterad miljö.

Du är öppen, nyfiken och trivs i en dynamisk verksamhet där du får vara med och driva och påverka arbetet samtidigt som du får möjligheten att själv utvecklas.

Erfarenheter och kunskaper

 • Eftergymnasial  yrkesutbildning  inom relevant område är meriterande eller motsvarande erfarenhet genom tidigare uppdrag.
 • God erfarenhet av lagerberedning och inventering.
 • God kunskap inom affärssystem och företrädsvis i logistik modul, ex IFS.
 • Kunskaper i engelska i såväl tal och skrift är ett krav.

Om rollen låter intressant, tveka inte att skicka in din ansökan då intervjuer sker löpande!

Vad du kommer att bli en del av

Saab Tactical Electronics i Malmslätt ansvarar bland annat för utveckling och support av fordonsbaserade elektronik, dator- och videosystem till våra globala kunder.

Produktområdet ”Vehicle Electronics” ansvarar för utveckling, tillverkning och försäljning av dator- och videosystem för bland annat markfordon och handburna system. Verksamheten omfattar systemintegration, utveckling av inbyggda datorsystem och supportåtaganden inom områden såsom datorteknik, avancerad videoöverföring, displayer och sensorintegration.

Sektionen Logistics and Production sysselsätter ungefär 15 personer och ansvarar för Saab Tactical Electronics AB produktion som består av prototyptillverkning, fåstycktillverkning och mindre serier samt eftermarknadssupport i form av garantiåtaganden,reparationer och reservdelsförsörjning. Sektionen ansvarar även logistik och materialhantering, gods- och lagerhållning. I det logistiska flödet ingår även kontraktstillverkare för serievolymproduktion samt underleverantörer. Till sektionen finns även kvalitetsfunktionen knuten i ett nära samarbete med inköpsavdelningen.