Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Lösningsarkitekt inom Saab Aeronautics ERP/Sherpa

Location
Linköping, Sweden
Closing date
21 October 2021
Apply for this job!

Vi behöver nu förstärka vår sektion MBD Maintenance & ERP, vilket ger dig en möjlighet att ta nästa steg i din karriär tillsammans med oss.

Din roll

I din roll som lösningsarkitekt inom IFS, kommer du fördjupa dig i applikationen och verksamheten för att skapa bästa möjliga systemlösning utifrån våra användares arbetssätt och processer. Vi söker en person som ska jobba nära systemet och verksamheten.

Dina utmaningar kommer vara att säkerställa att vi har ett kostnadseffektivt och förvaltningsbart system som samtidigt tillgodoser användarnas behov på bästa sätt. Du måste kombinera verksamhetsförståelse, IFS-kompetens och insikt i vad som pågår inom förvaltningen för att fatta rätt beslut om vad som är bästa lösning. Du måste ha lätt för att sätta dig in i olika verksamhetsområden, ställa rätt frågor och ha god grundkompetens inom IFS. Du behöver lätt kunna sätta dig in i IFS-moduler utanför din huvudkompetens och gräva i detaljer för att lösa problemen. Du måste förstå hur information flödar till och från vår IFS lösning, säkerställa att våra flöden är korrekta och effektiva. Som Lösningsarkitekt hos oss kommer du delta i forum som verkar mellan våra affärsområden för att arbeta fram lösningar inom IFS som kan använda för hela Saab.

Vi jobbar mycket nära vår support och utvecklingsorganisation, en gemensam systemförvaltning av IFS för flera affärsområden.

Din profil

Du har en högskole-/civilingenjör eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av att arbeta i komplexa verksamheter. Det är meriterande att ha arbetat med verksamhetsutveckling med koppling till affärssystem och att ha kännedom om de civila och militära regelverk som gäller  inom flygområdet.

Du har mycket goda kunskaper i IFS Applications. Du har djupare kunskaper i en eller ett par huvudkompetensområden och lätt att förstå andra områden.

Du har en god förmåga att utifrån användarbehov och systemuppbyggnaden definiera och kommunicera systemkrav, helt enkelt att omvända behov till systemkrav. Du har en förmåga att förstå en kravbild, men även att våga ifrågasätta och komma med förbättringsförslag. Du har en god förmåga att kommunicera och arbeta med andra människor. Du kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska.

Du har en god analytisk förmåga, som gör att du tänker nytt och hittar lösningar på utmaningar och problem, när dessa uppstår. Som person är du driven och ivrig på att utvecklas och lära dig nya saker. Vi ser att du är engagerad och arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp.

Inom våra förvaltningsområden finns det stora möjligheter till kompetensutveckling både på djupet och på bredden.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Du kommer att bli en del av området MBD och PDM Solutions. Vi verkar inom Aeronautics och tillhandahåller system och metoder inom Model Based Definition (MBD) flödet samt till de affärer som underhåller och modifierar flygplan/helikoptrar och komponenter. Vår kärnkompetens ligger inom systemförvaltning med tyngd på systemutveckling, systemadministration, användarstöd och metodikutveckling. Inom vårt område arbetar ca 90 personer och vi ansvarar för sju olika förvaltningar.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Läs mer om oss här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 2021-10-21

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.