Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Maintenance planner

Location
Linköping, Sweden
Closing date
7 December 2020
Apply for this job!

Underhållsplanerare till flygverkstad

Din framtida utmaning

Som underhållsplanerare kommer dina arbetsuppgifter bestå av att planera och bygga upp underhållspaket baserade på beställningar från operatörens CAMO-avdelning. Då dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av att planera modifieringsarbeten kräver tjänsten att du har en god förståelse för att tyda olika typer av ritningar och supplementmanualer. Arbetet sker enligt organisationens MOE och tillhörande handböcker.

I din roll förväntas det att du löser dina arbetsuppgifter på ett självständigt sätt och har en god förmåga att ställa om fort vid förändringar. Du förväntas även att ha en god samarbetsförmåga med både personer inom det egna teamet liksom med samverkande team. Arbetet sker i flera komplexa IT-system och kräver därför mycket goda IT-kunskaper.

Då många av organisationens kunder finns utomlands är det viktigt att du kan ta kulturella skillnader i beaktning. Det finns även goda möjligheter till olika former utlandsuppdrag.

Din profil

Som person förväntar vi oss att du agerar med integritet, att du kontemplerar kring dina beslut, att du ej räds nya karriärmässiga utmaningar och att du är socialt utåtriktad.

Du har tidigare erfarenheter från flygplansunderhåll och har goda kunskaper i regelverken EASA del-145 och del-MG/CAMO. Då merparten av arbetet sker inom vårt nationella underhållstillstånd är det meriterande om du har kunskaper från tidigare arbete inom ett AUB-tillstånd. Du både talar och skriver obehindrat på svenska och engelska och har en kapacitet att lära dig flera nya IT-system. Har du tidigare erfarenheter från Saab 340/2000, Bombardier Global 6000 eller Gulfstream G550 är det mycket meriterande.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad blir du en del av

Support and Services är ett affärsområde inom Saab som levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad, för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Sektionen Aircraft Maintenance består idag av ca 70 medarbetare. Idag arbetar vi i huvudsak med interna projekt som består av modifiering av befintliga flygplan och vi har Airborne-ISR som vår huvudkund där det mesta av våra resurser läggs. Sektionen är orienterad på att göra underhåll, reparationer och modifieringar på civila flygplan och vi har en strävan att attrahera externa operatörer när verksamhet tillåter.

I sektionen ingår även en lackverkstad samt kontinuerlig support av Saab:s Corporate flygavdelning.