Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Manager Integration and Verification

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
20 August 2022
Apply for this job!

Vi söker nu en driven engagerad ledare med praktisk kunskap om AEW&C, Integration och Verifiering för att leda och utveckla en grupp oerhört kompetenta ingenjörer.

Din roll

Som gruppchef hos oss kommer du att vara chef för ca 15 av våra systemintegratörer/-verifierare och programutvecklare. I rollen kommer du att ha det övergripande ansvaret för områden såsom integration, verifiering och acceptans-tester; både på Mission System- och AEW&C-nivå. I rollen ingår även konstruktionsansvar för vår registrering, utvärdering och SYSIM produkter som behövs för att validera och verifiera våra system.

Du kommer dessutom att ha huvudansvaret för, eller bidra till några av våra områden, exempelvis:

  • Uppdrag inom leveransprojekt

  • Uppdrag inom AEW&C basproduktprogram

  • Drift, underhåll och utveckling av våra system-riggar

  • Utveckling av den kundnära och interna verksamheten

  • Marknadsföringsaktiviteter i våra system-riggar

  • Verksamhetsekonomi och budget

Du kommer också vara en del av Systems, Integrations och Verifierings ledningsgrupp där vi tillsammans delar uppgifter och stöttar varandra och bidrar med våra styrkor i utvecklingen av vår verksamhet.

Din profil

Som ledare har du förmågan att organisera och prioritera, fatta beslut, delegera och leda med ett helhetsperspektiv. Vi tror att du är lösnings- och resultatorienterad, har en betydande viljestyrka och utmanas av att arbeta i en utmanande miljö. Du är en utpräglad lagspelare med intresse för människor och du förstår vikten av att bygga ett tvärfunktionellt samarbete med övriga funktioner inom organisationen. Du har ett intresse för att utveckla människor och verksamhet.

För tjänsten är det meriterande om du har erfarenhet av integration och verifiering, konstruktionsansvar, kundkontakter och supportverksamhet.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Surveillance, ett av Saabs affärsområden, är en av världens främsta leverantörer av system för övervakning och för att upptäcka, lokalisera och skydda mot olika typer av hot.

Product Unit (PU) Mission System har globalt ansvar för Saabs Airborne Early Warning and Command (AEW&C)-system. Ansvaret inkluderar alltifrån marknadsföring, försäljning och produktledning till R&D, integration och verifiering samt eftermarknadsaktiviteter. Vi har kontor runt om i världen där den största ligger i Göteborg där vi är ca 110 anställda varav ca 40 arbetar med Integration och Verifiering.

Våra uppdrag och utmaningar kräver ett nära samarbete med övriga gruppchefer på Integration och Verifiering. Du kommer att rapportera till sektionschefen och vara medlem i sektionens ledningsgrupp. Du kommer även att vara en del av ledningsgruppen för Product Unit Mission System.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Vi ser fram emot din ansökan, inklusive CV och personligt brev, så snart som möjligt!

Vill du veta mer om Surveillance: https://saabgroup.com/about-company/organization/business-areas/

Vill du lära känna oss och vår personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Välkommen till en arbetsplats med inspirerande utmaningar där mötet mellan kompetens och personlighet lägger grunden för vår framgång.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.