Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Manager Portfolio management and cost estimation

Linköping, Sweden
Closing date: 15 October 2023

På Saab jobbar vi dagligen med att hålla människor och samhällen trygga. Vill du bidra till ett högre syfte? Då är Saab rätt företag för dig. Saab Dynamics är mitt inne i en spännande förändringsresa med syfte att utveckla verksamhetens förmåga att tillgodose kundbehovet av våra produkter. Visst låter det spännande? Välkommen med din ansökan!

Din roll

Du kommer att tillhöra produktionens PMO – Project Management Office.  PMO ansvarar bland annat för kalkylledning, projektledning, riskledning och hantera inkommande uppdrag till produktion.

Som sektionschef kommer du ha ett chefsansvar med delegerat arbetsmiljöansvar för omkring 10–15 medarbetare. Ansvaret för sektionen är bland annat portföljhantering, kalkylledning, marknad- och anbudsstöd, scenarioanalyser och resursplanering. Tjänsten är baserad i Linköping eller Karlskoga och resor inom Sverige ingår i tjänsten.

Du förväntas i rollen ha en god insyn i Win Business och Manage resources processerna och, förstå dess prioriteringar och skapa förutsättningar för dina medarbetare.  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • att fördela och leda arbete inom ansvarsområdet samt utföra delegerade arbetsuppgifter
  • att organisera ansvarsområdet genom att tillsätta roller med erforderlig befogenhet
  • för att säkerställa att alla anställda förstår och följer vårt sätt att arbeta
  • att kontinuerligt driva systematiska förbättringar för att öka effektiviteten i alla aspekter (dvs kompetens, processer, metoder och verktyg)

Din profil

Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor, få individer att växa och med stor vilja och engagemang leder dina medarbetare för att nå förväntade resultat och utveckla verksamheten. I ditt ledarskap innehar du en personlig mognad och är en naturlig ledare. Du har god personkännedom och självkänsla. Vi tror också att du är en handlingskraftig och målinriktad person som tar initiativ samt har en fallenhet för att entusiasmera personer i din närhet. Eftersom rollen innebär många kontakter och stor grad av samarbete läggs stor vikt vid din sociala förmåga.

Kompetenskrav:

  • Du har i grunden en teknisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå, eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Tidigare dokumenterad ledarerfarenhet
  • Erfarenhet inom tillverkande industri
  • Goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • Körkort

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser försäkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Vi välkomnar dig till en arbetsplats med inspirerande utmaningar där mötet mellan kompetens och personlighet lägger grunden för vår framgång. Vi tror att en öppen miljö, där allas åsikter och idéer är välkomna, är en förutsättning för vår framtida utveckling. På Saab får du möjlighet att påverka din karriärutveckling utifrån dina intresseområden.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin

befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare

utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission.

Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Vänligen observera att urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, så välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.