Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Manager Projects and planning Surface Production

Göteborg, Sweden
Closing date: 12 February 2023

Är du redo för en ny utmaning? Har du förmågan att leda och inspirera din omgivning att prestera i en spännande verksamhet? Vi söker nu en driven och kommunikativ ledare för att komplettera vår ledningsgrupp!

Du kommer vara en del av Projects and Plannings ledningsgrupp som ansvarar för projektledning, planering och eftermarknad.  Projects and Planning är en del av produktionsorganisationen i Göteborg som idag har ca 400 medarbetare.

Vi söker en chef till en av två grupper inom Projects and Planning som ansvarar för projektledning och projektplanering. Din specifika grupp har ansvar för markbaserade och marina radarsystem.

Din roll

Som chef för Projects and Planning Surface har du ansvar för att leda och utveckla projektledning och projektplanering för produktionsprojekt i Göteborg. Som chef för enheten, som idag har ca 20 medarbetare, leder du ledare (projektledare) och planerare.

Som en del av Project and Plannings ledningsgrupp har du ansvar att balansera arbetsbelastningen genom produktion och tydligt kommunicera status för projekt som enheten ansvarar för.  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Leda, motivera och utveckla medarbetare.

 • Säkerställa leveranser.

 • Driva metodutveckling.

 • Leda förbättringsarbete.

 • Ingå i och bidra till ledningsgruppen för P&P.

 • Bygga och utveckla relationer med intressenter inom och utom den egna organisationen.

Din profil

Du är redan en erfaren ledare med god förmåga att kommunicera. Du är resultatinriktad och engagerad i de uppdrag du tar dig an. Du är strukturerad och disciplinerad med förmåga att leda dig själv.

Du främjar ett öppet, förtroendefullt och innovativt klimat i din enhet och i samarbete med andra funktioner.

Vi söker dig som har:

 • Projektledarerfarenhet.

 • Chefserfarenhet inom tillverkande industri.

 • Kunskap om materialflöden och produktionsprocesser.

 • Affärsmannaskap.

 • Kundfokus.

 • Akademisk utbildning på masternivå.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av?

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Verksamheten bedrivs i Sverige, USA, UK, Australien, Tyskland, Sydafrika, Förenade Arabemiraten, Danmark och Finland.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.