Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Manager Speciality Engineering

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 29 February 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Du kommer att leda och utveckla en sektion, med cirka 20 medarbetare, inom sektionen Speciality Engineering. Du och dina anställda kommer att driva arbetet för att säkerställa att de system vi levererar uppfyller alla de krav som finns inom IT-säkerhet. Ni kommer också se till att våra system är anpassade till människans förmåga (HFE- Human factors engineering). Dessutom kommer ni att säkerställa att våra projekt har ett fullgott säkerhetsarbete.
 

Rollen inkluderar, men är inte begränsad till:

  • Personalansvar och utveckling av dina medarbetare
  • Nära samspel med andra chefer och projektledare
  • Arbeta aktivt med kompetensuppbyggnad för att möta kort- och långsiktiga behov, vilket ofta innebär att arbeta med rekrytering av personal
  • Ansvar för linjebudget

Ditt uppdrag kommer även vara att utveckla dessa områden för att möta framtida behov. Du kommer att ingå i systemavdelningens ledningsgrupp, där vi jobbar tillsammans som ett team med verksamhetens bästa i fokus. Enstaka resor kan förekomma.

Hos oss får du chansen att bidra till att utveckla världens ledande stridsledningssystem. Våra produkter används på marina plattformar (fartyg och båtar, över och under vattenytan) och produkterna har till uppgift att sammanställa information från sensorer, datalänkar och vapensystem för att ge operatören den bästa möjligheten att fatta rätt beslut. Vi levererar till kunder både i Sverige och utomlands.

Din profil

Ditt ledarskap präglas av engagemang och intresse för medarbetarna. Du har bra ledaregenskaper i kombination med ett strukturerat arbetssätt.


Nyckelfaktorer för framgång är att leda och motivera teamet med fokus på att leverera i tid. Du gillar att samarbeta och har förmågan att skapa ett stort kontaktnät. Det är viktigt att du har en analytisk sida för att på bästa sätt förstå organisationens behov och kunna fatta välgrundade beslut. Vidare tror vi att du delar vårat stora intresse för teknikområdet.

Nödvändiga färdigheter för denna tjänst:

  • Relevant akademisk examen som högskoleingenjör eller civilingenjör eller motsvarande kompetens
  • Erfarenhet av att leda människor
  • Hög social kompetens, god kommunikationsförmåga och ett genuint intresse av att leda och coacha människor
  • Förmåga och intresse av att genomföra förbättringar
  • Utmärkta kunskaper i svenska och engelska, både verbalt och i skrift

Har du erfarenhet av militära produkter, eller en bakgrund från liknande arbetsuppgifter ser vi det som meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot din ansökan!