Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mångsidig ingenjör

Location
Linköping, Sweden
Closing date
18 September 2022
Apply for this job!

Är, eller vill du bli en mångsidig ingenjör med stor variation i dina utmaningar?

Din roll…

…Får du vara med och utforma själv! I och med att vi äger en stor del av utvecklingskedjan för våra flygsimulatorer så kan vi erbjuda en stor variation av utmaningar, vi erbjuder möjligheter att:

  • Få en stor inblick i hur flygplan fungerar och jobba med simulatorerna i sin helhet på systemnivå
  • Fördjupa dig i elektronikutveckling för att lösa mer komplexa tekniska problem
  • Jobba med mjukvaran som integrerar våra hårdvaruinstallationer i mjukvarusimuleringen
  • Bryta av med lite praktiskt arbete i form av installationsjobb, bygga elektronik eller testa något i våra labb
  • Testa på någon typ av ledarroll eller engagera dig i våran verksamhetsutveckling
  • Finslipa din personliga utveckling via våra skräddasydda utbildningspaket eller genom att ta ut svängarna på våran nyinförda ”Learning day”
  • Bygga ett nätverk av hjälpsamma kollegor för att inspirera dig på din resa hos oss

Din profil

Nappar du på några av möjligheterna ovan så har vi kommit långt redan. Sen tror vi att det är bra att du har någon typ av teknisk utbildningsbakgrund, gärna inom elektronik. Men vi kommer att lägga den största vikten vid dina personliga egenskaper

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan det, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.  Placeringsort är Linköping.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter.

Du blir en del av sektionen för simulatorhårdvara som består av cirka 25 personer uppdelade på 2 grupper. Sektionen ansvarar för att bygga upp teknik och kunnande kring hårdvarukomponenterna och dess integration i områdets utvecklingssimulatorer och träningssimulatorer. Vidare ansvarar sektionen för områdets kalibreringspliktiga utrustning samt för uppbyggnad och underhåll av områdets simulatoranläggningar.

Teamet du blir en del av är ett glatt gäng som gillar att samarbeta och lösa kluriga uppgifter tillsammans. Gruppen består till största delen av elektronik- och systemingenjörer men det finns en stor bredd av kunskap ibland individerna. Vi ingår i affärsområde Aeronautics.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan redan idag!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.