Skip to content Go to main navigation Go to language selector
customer-service.jpg

Manualansvarig Teknikinformatör

Linköping, Sweden
Closing date: 8 October 2022

Vi söker nu en Manualansvarig Teknikinformatör som är länken mellan utvecklare och användare och som har ett intresse av att arbeta med strukturerad teknisk information i en mycket stimulerande bransch.

Din roll

Rollen som Manualansvarig Teknikinformatör innefattar bland annat nyframtagning, uppdatering och/eller komplettering av teknisk information som behövs för att stödja våra produkter genom dess livscykel. Vi behöver nu förstärka inom området Wiring Manuals (el-scheman).

Du kommer att arbeta både i grupp och enskilt med att samla och bearbeta information/data för att slutligen sammanställa informationen på ett tydligt och strukturerat sätt. Informationsflödet går igenom flera system, där det är viktigt att skapa sig en helhetsbild som sedan används som manus inför publikation. Arbetet tar vid efter konstruktion/design och innefattar viss modifiering och förädling av el-scheman och tillhörande kopplingstabeller.

Rollen innebär många kontakter med personer från olika delar av företaget, för att ta emot, söka och verifiera den information som ska bearbetas. Arbetet sker ofta i projektform såväl i större projekt som löper under några år men även i mindre projekt på några veckor.

Din profil

Vi vill att du är nyfiken på teknik och tycker att det roligt att förstå hur saker och ting fungerar. Du är analytisk och strukturerad samt intresserad av att sätta dig in i komplexa system. Du har vana av att arbeta med information i flera steg, där olika system bildar en samlad bild vilken du bär in i manualerna.

Vi tror att du har en utbildning inom det tekniska området och/eller erfarenhet av att jobba med el-scheman, men det är inget krav. Du kanske har arbetat som mekaniker/elektriker och/eller har erfarenhet från flyg. Oavsett utbildning ser vi gärna att du har några års arbetslivserfarenhet av att arbeta med strukturerad teknisk information av något slag, som användare eller utvecklare.

Du bidrar med ditt engagemang, sociala kompetens och höga ambitionsnivå. Vi söker dig som har ett driv och en vilja att leverera på utsatt tid. Vi tror att du är bra på att samspela och kommunicera i ditt dagliga arbete. Du är organiserad, strukturerad och noggrann. Du har i grunden en positiv inställning och en förmåga att se möjligheter.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

 

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

 

Special Mission & Regional Aircraft (SMRA) består idag av ca 240 medarbetare och ingår i Aviation Services som är en affärsenhet inom Aeronautics med affärsfokus på flygindustri. SMRA erbjuder teknisk support, reservdelar, modifieringar och tekniska publikationer till den civila flygindustrin. Uppdragen innefattar både modifieringar av egentillverkade och andra tillverkares flygplansplattformar. Vi supportar drygt 300 flygplan av typen Saab 340 och Saab 2000 samt olika derivat av Airborne Surveillance Aircraft.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

 

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.