Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Market support och Kalkylledning

Arboga, Sweden
Closing date: 25 June 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Vi behöver förstärka och strukturera upp vår hantering inom avdelningen gällande marknadsstöd och kalkylledning. Du kommer att bli avdelningens expert på vårt CRM-verktyg där alla affärsmöjligheter och kundkontakter samlas och hanteras. Du kommer också att vara sammanhållande i kalkyleringssammanhang för vår avdelning.

Du kommer som en del av vårt team att assistera vid förberedelser innan och under genomförandet av kontrakt, samt ansvara för att strukturera och arkivera tillhörande dokument och kommunikation. Som kalkylledare leder och koordinerar du multifunktionella team av experter att estimera kostnaden för våra kommande affärer och skapar förutsättningar för framgångsrika genomföranden av våra kommande kontrakt.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innebära:

  • Att sammanställa rapporter för olika ändamål ur CRM verktyget
  • Att koordinera, administrera och protokollhantera våra viktiga Winning Business möten
  • Att administrativt hantera förfrågningar, offerter, kontrakt, kommunikation och interna beslut kopplade till specifika kunder
  • Förbereda och strukturera genomförande av kalkylarbetet
  • Sammanställa och presentera resultatet av kalkylen för olika intressenter
  • Bidra med kunskap från kalkylarbetet under projektens uppstartsfas

Vi söker dig som har erfarenhet av projektledning eller att leda arbete med kalkyler. Du har genom olika utmaningar lärt dig att skapa team som frodas och lyckas. Vi tror att du som ledare inspirerar, lyfter dina kollegor och därav bidrar till ett utvecklande och tillåtande arbetsklimat.

Din Profil

Vi ser gärna att du är utåtriktad och har en nyfiken personlighet som har förmåga att tidvis agera självständigt.  Vi vill även att du besitter förmåga att snabbt växla mellan arbetsuppgifter samt hantera mycket information samtidigt. Vi ser det som positivt om du har en god analytisk förmåga och kan sammanställa större mängder data på ett överskådligt sätt. Du är van dataanvändare och känner dig bekväm i Windowsmiljö. Meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med CRM system. Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

Du kommer att ha relativ stor möjlighet att styra din tid och dina aktiviteter mot de mål du jobbar emot vilket ställer höga krav på förmågan att ta eget ansvar och initiativ.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.