Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Maskinbearbetare

Location
Linköping, Sweden
Closing date
21 June 2021
Apply for this job!

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Enheten Test Equipment är vår samlade kompetens för underhåll och reparation, samt utveckling som möjliggör en effektivare verksamhet och ökad konkurrenskraft för S&S affärsenheter.Vi finns på tre orter.

Vårt område produktionssupport i Malmslätt består av 16 medarbetare uppdelade i fem servicegrupper.

Sektionen ansvarar för att tillhandahålla tekniska tjänster för underhåll inom mekanik, elektromekanik och säkerhetsmateriel för både militära och civila flygsystem. I sektionen ingår Underhåll / Reparation ,Produktionsstöd, Kalibrering, Utveckling och Tillverkning.

 Vi söker nu en maskinoperatör som vill vara med och utveckla vår tillverkningsarbete med test- och underhållsutrustning till Gripen och andra flygande system , samt att man ingår i underhåll / reparations gruppen .

Din framtida utmaning

Som maskinoperatör hos oss kommer du att arbeta med att tillverka, designa, konstruera och verifiera test- och underhållsutrustning till militära och civila flygplan och helikoptrar samt prototyptillverkning åt våra olika samarbetspartners/kunder.

Arbetsuppgifterna består av att delta i och vara drivande där fastställande av krav, design, realisation, verifiering och driftsättning ingår. Du kommer att ha mycket kontakt med våra produktionsgrupper.  

En viktig del i arbetsuppgifterna är att underhålla och reparera våra Riggar som täcker Hydraulik, Luft & Bränsle samt Flygsäkerhetsutrustningar.

Kombinationen med att både vara maskinoperatör och att ha förmåga att praktiskt hjälpa till i vår underhållsverkstad har varit en framgångsfaktor för oss och därmed också en väldigt viktig del i denna tjänst.


Den du är idag

Vi söker dig som tar ansvar för din uppgift, strukturerar ditt arbete och driver processen vidare. Du gillar att lösa tekniska problem och har en god analytisk förmåga och kan realisera dina idéer. Du är prestigelös och flexibel. Du kan arbeta både självständigt och i grupp.

Vi tror att du har en utbildning i Verkstadsteknik alternativt många års arbetslivserfarenhet med arbete i konventionella bearbetningsmaskiner.

Det mesta arbetet utförs i våra svarvar och fräsar, men även en del planslipning och verktygsslipning förekommer. Då vi har en del plåtarbete, så är erfarenhet/kunskap inom området också bra att ha.
Vi utgår till stor del från ritning i vårt arbete. Detta gör att erfarenhet av att läsa ritningar är ett krav/ önskvärt.

Du bör ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift då arbetet inkluderar dokumentation till största delen på engelska, men även till viss del på svenska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Placeringsort är Linköping (Malmslätt).

Kontakt information: Om du har frågor angående tjänsten, kontakta Mikael Axelsson, rekryteringschef: +46 13 231400

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.


Om Saab

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och
marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.
Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.